Piept de raţă cu Barolo

Scris la 18 mai 2013 in Povesti despre vin | 12 comentarii

….Raţa, numai pieptul a fost de ea şi a stat la maturat cu ulei de măsline de ieri pe vremea aceasta până azi. Nu a mai primit în plus decât sare, piper şi multă dragoste.
Barolo – Fontanafredda 2007, alc. 14%, s-a prezentat într-o mantie rubinie cu tente de cărămiziu. Destul de luminos şi cu o bună limpiditate.
Buchetul acestuia debutează cu nuanţe sangvine şi piele, apoi lemn dulce şi ceva urme de cireşe aş zice. Intensitatea este una impresionantă, de altfel ca şi expresivitatea lui.
….Gustul este unul de o calitate foarte bună, echilibrat, cu alcoolul integrat perfect şi taninii rotunzi, catifelaţi. Corpul este mediu, aciditatea foarte bună, iar finalul lung.
….Acum, pieptul de rată a mers direct pe grătar şi a fost asortat cu o salată verde fără nimic altceva care i-ar putea schimba gustul. Vinul care a fost desfăcut de la prima oră a dimineţii, a fost servit la o temperatură de 16 – 17 grade Celsius (afară fiind destul de cald), nedorind nicidecum să ajungă în cavitatea bucală la o temperatură mai mare de 18-19 grade Celsius.
….Dacă vorbim despre note, pentru că azi sunt la mare căutare, din partea mea pieptul de raţă lângă un pahar de Barolo primeşte nota 10. Le stă perfect împreună, se completează unul pe altul şi eu nu aş dori să-i văd despărţiţi vreodată.
….Bogdan

12 comentarii

 1. Rasfat culinar !

  • 🙂

 2. Nu mai citesc nici un articol de la tine ! 🙂
  Imi faci asa o pofta… :))

  • Lasa Radu, ca este mancare usoara de vara ! 🙂

 3. Mă coalizez cu Radu! 😀 Boicotam blogul până când proprietarul se hotărăste să-l upgrageze astfel încât să ne putem şi noi cititorii bucura de miresmele îmbietoare pe care doar dinn sadism dus la extrem doar ni le descrie… 😛
  Aşadar, aşteptă ca următorul articol să fie ALL INCLUSIVE 😉 adică, o porţie de mâncărică (nu doar descrierea vizuală şi aromatică) şi evident vinul 😛 Nu de alta da să verificăm şi noi veridicitatea celor scrise, (culoare, buchet, intensitate, gust etc.) :))

  • am pus-o!

   • Ce ai pus, masa festiva? 😉 Evident pentru inaugurarea primului blog care nu doar prezinta mancaruri si vinuri alese, ca de-astea-i plin, ci unul unde prin intermediul widgerurilor (habar n-am de unde faceti rost de ele) se pot degusta pe-ndelete toate aceste bunatati. 🙂 😛 😉 :))

    • MUltumesc ! 🙂 🙂 🙂

  • Chiar acum asta fac. Scriu un articol cu arome si tot dichisul ! 🙂 🙂 🙂

   • Astept… 🙂
    Ce-mi place mie la blogul asta ca este sensibil la doleantele cititorilor 😉 🙂

  • Bravo Centurion ! Buna idee ! :))

 4. Ce piept are rata din poza.. :))

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Bloguri, Bloggeri si Cititori