Pregătirile de toamnă

Scris la 1 octombrie 2016 in Povesti despre vin | Niciun comentariu

—-Multele zile calde și însorite din anul ăsta sunt pe sfârșite și e cazul să ne pregătim pentru câteva preparate cărora le vom duce dorul. Vinete și ardei. Deci, pornim locomotiva. Iar în timp ce mă luptam cu flăcările grătarului de afară și întorsul legumelor, Make se dedica primelor pizze făcute în casă.
—-Și pentru că treaba bună nu se face niciodată pe uscat, am deschis o sticlă de vin să ne țină ageri la treabă. Fetească neagră 2014 Domenii de la Casa de Vinuri Cotnari.     De primul nas nu se poate vorbi, pentru că eram cu tot fumul in ochi, nas și cu funingine pe mine, dar după aia… Mi-a plăcut culoarea ușurică, de vin light, asemănătoare cu cea a pinot noirului și urmele unei acidități mari.
—-Aromele sunt clare de cireșe coapte, prune și ceva sâmbure de caisă, dar nu pare să aibă nicio umbă valinată de la lemn, în ciuda celor 6 luni pe care le-a stat la butoi.  Și în gust zice bine, sec, având o structură suplă, fructat bine de tot și destul de vesel. Alcoolul pare să fie mica sa slăbiciune (13,5%), pentru că pe final își face ușurel apariția. Însă nota puternic fructată, suculentă și vivacitatea pot compensa asta. Poate fi bun companion al mâncărurilor de toamnă, cu destulă cărniță și sos pe lângă, dar mai ales la pizza.    Vinul primește +6,5 papioane, pe care le merită din plin, cât despre pizza pepperoni, cea cu anchois și cea paesana… fără număr, fără număr.Cu bine,
RaSto

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Bloguri, Bloggeri si Cititori