Prima crama – prima licitatie!

Scris la 2 iulie 2015 in Povesti despre vin | 10 comentarii

In primul si in primul rand, doresc sa va transmit salutari din insorita Grecie! Va asigur ca aici totul este minunat: soarele straluceste in fiecare zi, apa este perfecta pentru baie, tavernele sunt mai primitoare ca niciodata, iar motorina mai ieftina decat in Romania, ori Bulgaria. Grecii sunt numai „miere” si isi asteapta cu  drag oaspetii, chiar daca traiesc cu nesiguranta zilei de maine. Nu lasa nicidecum sa se vada acest lucru, pentru a nu te indispune cu problemele lor catusi de putin, iar din punctul de vedere al turistului strain – este mai bine ca niciodata. Am platit cazarea si ceva mese la restaurant cu cardul, benzina, e adevarat – numai cu cach, dar parca peste tot preturile sunt mai mici,  iar mie personal nici prin gand nu-mi trece sa ma intorc curand in Romania.

Vizita in Grecia am inceput-o din nord, mai exact din zona Drama, iar dupa o zi, doua de relaxare am purces la turul cramelor. Va voi tine la curent cu fiecare crama vizitata si vinul care noua ni s-a parut deosebit.

Prima crama castigatoare a fost – Ktima Pavlidis. Podgoria si crama sunt situate in valea ingusta dintre muntii Falakro si Menikio – aici aflandu-se conform legendelor – leaganul Zeului Dionysos. Strugurii beneficiaza de un microclimat mai special, noptile de vara fiind racoroase, iar zilele nu foarte toride. Aceasta, impreuma cu tehnica  ultramoderna folosita in crama si mainile dibace ale oenologului, au facut ca vinurile sa fie foarte apreciate in general, dar si de noi la degustare. Pentru a arata ca si noi Romanii avem vinuri cu care ne mandrim, cadoul meu pentru oenologul cramei domnul  Paragiotis Kyriakidis a fost o sticla de Fereasca Neagra La Cetate 2011, de la Crama Oprisor.

Vinul din aceasta crama, care atat pe mine cat si pe prietenul Horia Hasnas, ne-a impresionat a fost Emphasis Assyrtiko.

Facut dintr-un soi de struguri specific Grecesc, numit Assyrtico, vinul este deosebit, atat prin calitatea si frumusetea aromelor florale, citrice, cat mai ales prin echilibrul gustativ de care da dovada. Un vin cu o aciditate frumoasa, mineral si care exprima un puternic caracter al locului.

Asa cum am promis, am cumparat o sticla din acest minunat vin, l-am rugat pe domnul Paragiotis Kyriakidis sa o semneze, iar acum pentru voi – cititorii acestuiblog o vom scoate la licitatie, pornind de la pretul de achizitie.

Din acest moment, consider licitatia deschisa si va incepe de la pretul de 45 ron pentru acesta sticla cu semnatura. Durata de desfasurare a licitatiei este de doua zile si va lua sfarsit sambata 4 iulie 2015 ora 24.00. Cine doreste sa liciteze pentru acest vin, rog sa o faca direct, in cadrul comentariilor acestui articol pe blogul vin2.ro si nu pe paginile de facebook.

Vinul va fi inmanat personal, dupa 16 iulie data  revenirii noastre in tara, intr-o locatie pe care o vom anunta ulterior.

Va urez succes tuturor!

Bogdan

 

10 comentarii

 1. Au voie sa voteze și colaboratorii vin2? Dacă da 45 RON 🙂

  • Bineinteles ca au voie! 🙂

 2. OK! De fapt era să liciteze, dar la greci se votează mai nou, sau se referendează nu știu ce 🙂
  Distracție plăcută mai departe și bancomate fără coadă!

 3. 55 RON!

  • 🙂

 4. 56 RON și o drahmă!

 5. 61.50 Lei !

 6. 62 RON 🙂

 7. 64.44 lei.

  • Felicitari Marius, ai castigat! Te rog sa-mi trimiti si mie datele de contact pe e-mail ( bogdan@vin2.ro) sa putem lua legatura!

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Bloguri, Bloggeri si Cititori