Puternic și amărui

Scris la 16 iunie 2013 in Povesti despre vin | Niciun comentariu

….Duminică era să fac insolaţie.
….L-am înscris pe Alexică la Festivalul Naţional de Muzică Fargolino Editia I.  Primăria Sectorului 6 a pus la dispoziţie scena parcului Crângaşi, cu sonorizare, corturi, salvare și paznici. Aparent, părea că începe vreun meci de fotbal, după desfășurarea de forțe. Bravo lor. La ora 10.oo urma să debuteze concursul-spectacol pe grupe de vârstă, cu juriu format din compozitori, actori și producatori de pe la canale tv. Lume adunată, gură-cască și mulţi părinți mai agitați decât copii. La ora 10.45 eram mai toţi moleşiţi, transpiraţi şi enervaţi de probele de sunet care nu se mai terminau.
.…În sfârșit, intră şi Tilică-al meu (Alex) al 8-lea în concurs cu o melodie necunoscută de juriu (Vreau Respect! compozitor Mihai Alexandru și pregătită la Atelierul Alinei Sorescu) rupe gura audienței (cum îmi promisese) şi fuge la baby- jumpee (cum îi promisesem).
….Trec peste orele de așteptare pentru deliberarea juriului cu care m-am întâlnit la mici și bere pe o terasă alăturată și se-anunță că juriul urmează să se reunească. Eram lihnit de foame, transpirat până la desuuri și ușor nevrozat. 32 de grade nu le mai suporți chiar așa…fără costum de baie şi hidratare adecvată…Unul din jurați, Robert Costin – îndrumator în ale canto-ului pentru copii și nu numai, ne face o demostrație despre cum se cântă Feeling Good, pur și simplu ridiculizând-ul pe Michael Bubble.
….Luăm repede premiul și fugim la mașină, pentru că nu mai puteam de sete și știam că acasă mă așteaptă în răcitor de vreo 3 zile un Traminer  2012 de la Eduardo Miroglio. Încropesc o gustare mică, adică pun tot ce găsesc în frigider și ne-apucăm de vin, urmărind cd-ul de la spectacol. Și-acum, ascultați la om bătran ce zice vinul ăsta:
-la culoare, zice că e gălbui frumos, strălucitor și limpede;
-cu mirosul stă bine de tot, cu iz trandafiriu de tămâioasă de pe la noi şi note florale, precum ştiţi- greu de descris, dar mai ales cu toate fructele coapte de pe taraba bulgarului din Nova Zagora.
-cu gustul e şi mai greu, pentru că încerc să înfulec câte ceva, dar nu mă pot abține de la vin care completează cu fructe tropicale, cu pepene galben predominant și care-mi place. Alcoolul de 13,5 e pe nicaieri şi totodată peste tot şi mai pui un pic în pahar şi dai să-i mai descoperi câte ceva. Vinul e de cursă lungă, slicky rău de tot și în ciuda postgustului amărui, căruia nu-i descoperi alcoolul deloc, îl găsesc ca fiind un prieten de nădejde. Puternic și amărui, exact ca în reclamă. Îi acord 7 ppn-e cu felicitări și de abia aștept ca pe 27 iunie să vizitez crama și via din Elenovo. Sper să nu fac insolație în vie și să mă țină mai mult în cramă.
….Dobri vina,
….RaSto

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Bloguri, Bloggeri si Cititori