Querido MIA

Scris la 30 mai 2013 in Povesti despre vin | Niciun comentariu

….Săptămâna trecută am fost invitat (mulțumesc Vinul.ro) la lansarea spumantelor și vinurilor MIA ale concernului Freixenet din Spania, băuturi distribuite în România de Heinrig Distribution. Evenimentul a avut loc unde, deja, ne-am obișnuit să ne întâlnim cei care iubesc, produc, distribuie și scriu despre vin – hotel  Marshal Garden din Calea Dorobanților.
….N-am să scriu despre toate vinurile și spumantele sau despre atmosferă, ci doar despre un singur vin, cel cu care am rămas în minte de la această întalnire: MIA Rose.
….Dar până acolo, m-aş opri puţin asupra conceptului de lansare a gamei, a poveştii vinurilor şi a efortului de promovare. Mai întâi, că pe lângă reprezentanţii importatorului, şi-a facut timp să ajungă la Bucureşti directorul de zonă al Freixenet . Dar asta nu ar fi mare lucru, ci prezenţa winemaker-ului, în persoana unei simpatice doamne Gloria Corell. Cu speech simplu şi hazos, poveste frumoasă și descrieri oneste, pe mine m-a cucerit tipul ăsta de lansare. Sinceră, la obiect și veselă. Mulți producatori români au de învățat de la acest soi de lansare și mi-aș dori să vrea să facă aşa și în țările unde se gândesc că ar putea să vândă vinul.
….Hai să vedem și vinul! Rozeul propus de MIA. Primul lucru care te apropie de vin este, desigur, eticheta. Concepută destul de simplu, dar cu legătură directă cu Catalunya lui Gaudi prin frumosul mozaic stilizat. Culoarea este de siropel de zmeură şi căpşunele, foarte frumoasă şi îmbietoare. La fel şi mirosul, fragi, zmeură şi ceva citrice, care nu lipsesc. Pe etichetă, sub numele vinului scrie mare: delicate & floral. Asa şi e! Eheei, acum vine problema: vinul e făcut din soiuri locale, adică bobal şi sumoll. Zbang! Adică nu seamănă cu nimic de pe la noi. De aici şi gustul special şi necazul că nu ai reper cu ce să-l asemeni și stai cu vinul în cioc, buzele ţuguiate, capu-n sus și ochii închiși ca pelicanul, gândindu-te cu ce naiba seamană? Răspuns rapid, clar şi la obiect: nada!  E floral, e aparent dulcișor, dar e sec şi cu puţinul său alcool (11,5%) acolo unde trebuie. La prețul de aprox. 30 de lei, vinul ăsta corect va fi muy bueno în termeni de producator sau cum s-ar spune pe terasele din Centrul Vechi belea-de-belea! Cred în succesul acestui vin pentru că la noi s-au deschis porțile larg către rozeuri, iar vinul este foarte generos cu asocierile de mâncare pe timp de vară.
….Tener éxito, MIA!
….RaSto

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Bloguri, Bloggeri si Cititori