Rămas bun, prietene!

Scris la 5 martie 2013 in Povesti despre vin | 2 comentarii

….Hai că a venit și primăvara.
….Noi ne frecăm mâinile de bucurie pentru apariția vinurilor noi, iar vinarii ne pregătesc și ei surprize pentru târgurile de primavară, unii din ei scumpind vinurile (chiar și pe cele din 2011) și cu 20%, că e loc pe piață, ce mama smeilor!
….Dar eu nu cu asta voiam sa încep, ci cu un vin cu care m-am întreținut o lungă perioadă anul trecut și de la care îmi vom lua rămas bun. E vorba aici de sauvignon blanc Castel Stârmina 2011, din care mai aveam o sticlă în beci și-am zis să-l onorăm cum se cuvine cu o pulpă de curca și legume pregătite de chef Make.
….Tot anul trecut ne-am ostoit cu acest vin. La meciuri, onomastice, agape şi băute prelungite cu Didi, Gluguță, Predi, Șerban, Luci și Silviu. L-am fugărit prin toate magazinele și hypermarkurile din București, lansând concursul cine-l gaseste cel mai ieftin, cumpără pentru toată gașca. L-am prins cu prețuri între 12 si 17,80 lei, hingherind-ul pe peste tot. Bietul sb Castel Stârmina a fost calul nostru de bătaie, fiindu-ne un companion credincios permanent.
….Ne vom lua la revedere de la culoarea sa aurie și strălucitoare, cu mici tente verzui, de la nasul său proaspăt, vioi și plăcut de ierburi traversate de pisoi je m’en fiche-işti, și presarate cu soc.
….Vinul ăsta e gustos, cu corpolență bună și integrat alcoolic (13 %), acid și acrișor atât cât trebuie. La al doilea pahar, zic și că-i simți gustul de grapefruit și restul de citrice care-mi scapă acum, dar e sec bine. Ciocnim cu ochii umezi, ca și cum un prieten drag pleacă definitiv în străinătate, vânzîndu-și apartamentul și mobila şi e cu biletele de avion în buzunar.
….Dar să nu dramatizăm și-un cântec vesel să cântăm, pentru că am convingerea că dl. Urucu ne pregătește o replică pe măsură a vinului de 2012. Acum, la bursa celor care scriu despre vin, se fac pariuri pe prețul de debut al sauvignonului Castel Stârmina. Eu sunt convins că producătorul ne va face o surpriză agreabilă, mizând pe echilibru. Hai, că se poate!
….RaSto

2 comentarii

  1. Articolul reusit, vinul bun, pozele cam neclare, personajele terci!!! (Fara Laura , bineinteles)

  2. Multumesc, terciule!

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Bloguri, Bloggeri si Cititori