Relaţia mea tip “Love & Hate” cu Soare 2007

Scris la 11 noiembrie 2012 in Povesti despre vin | 11 comentarii

….Sincer să vă spun: îl iubesc! Este dragostea vieţii mele şi se numeşte: Cabernet Sauvignon – Soare 2007. Este de la “Vinarte”!
….Îl iubesc până în vârful buzelor şi nu ascund acest lucru. Mă simt ca în prima tinereţe, îmi vine să urlu de bucurie, să sar pe pereţi, să arunc cu creveţii dezgheţaţi după nevastă-mea. Ce mai: simt că m-am îndrăgostit, tam-tam, tam-tam!
Îi iubesc mirosul plăcut de coacăze, de cerneală şi condimente. Îi simt pretutindeni adierea de lemn dulce şi vanilie. Îmi vine să-l sărut şi îl ador aşa mozolit de cacaua şi ciocolată amară.
Îl doresc din primul moment în care mi-a atins buzele, după ce i-am simţit taninii rotunzi şi fructele puţin amare. După ce, mi-a strâns limba cu astringenta lui majoră şi m-a dezmierdat cu mirosul de tutun şi cafea. Şi am avut parte de un sărut lung, lung de şi-acum parcă îi mai simt gustul. Îl iubesc şi nici prin cap nu-mi trece să mă despart curând de el. Este “Soarele” vieţii mele!
….Dar, îl şi urăsc! Daaaaa! Îl urăsc din adâncul sufletului, vă spun!
….Îl urăsc, pentru că nu putem face dragoste în mijlocul oraşului, să-l simt în gura în toată splendoarea lui. Să-l ţin acolo până îmi înmoaie simţurile, apoi să-l înghit urlând de fericire şi scoţând limba rubinie la toţi oamenii trişti ai străzii. Îl urăsc pentru că nu ne putem culca împreună în fiecare seară, să-i simt respiraţia parfumată şi să ne trezim îmbrăţişaţi în dimineţile răcoroase. Apoi să ne petrecem ziua cât e ea de lungă gâlgâind pahar după pahar, fără să existe ceva pe lumea aceasta care să ne poată despărţi. Îi urăsc, îl urăsc, dar cu siguranţă nu pot trăi fără el!
….De aceea îl ţin în doze mici înghesuit pe un rastel întreg şi nu ne pupam decât ocazional. Vreau să-l am numai pentru sufletul meu până în ziua când unul din noi nu va mai fi!
….Şi mai multe nu vă zic, pentru că nici nu vreau să mă gândesc că cineva ar putea să mi-l fure!
….Bogdan

11 comentarii

 1. RaSto _ de unde il putem cumpara ?

  • Ma numesc Bogdan, daca cumva nu ai citit cine semneaza articolul ! 🙂
   Il poti cumpara din magazinele spacializate, la un pret de aproximativ 75 ron/sticla !

 2. Sau din Carrefour cu 75 de lei, varianta 2006, care este mai „ready to drink” acum, decat 2007!
  2007 eu l-as mai lasa putin sa stea.

  • Dan, mie personal „2007” imi place ceva mai mult( cred ca este si peste 2005). Repet, este numai o parere personala!

 3. 89 de lei 2006 la Carrefour. Si 2007 e ready to drink daca-l aerisesti 3 ore, prezinta si un plus calitativ considerabil.

  • Corect ! 🙂

  • La Pitesti e 75…vazut azi. Si corect, e chestiune de gusturi si ce cauti al un vin: daca il vrei mai dur si concentrat (presupun), iei 2007 si il decantezi; daca nu 2006. Eu sincer 2007 nu am gustat, cred ca o sa il vad la Goodwine.

   • Cu siguranta o sa iti placa 2007 !

   • Presupui. Am inteles.
    Tot azi, Carrefour Orhideea = 89 lei.

 4. 2007 e intradevar divin!

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Bloguri, Bloggeri si Cititori