S-a cântat Bingo la …

Scris la 4 aprilie 2013 in Povesti despre vin | Un comentariu

…Casa Panciu!  În a 2a zi de GoodWine am mai avut parte de încă o lansare. La standul Casa Panciu, s-a adunat multă lume, unde Mr. White Gloves – Sergiu Nedelea, a vorbit în premieră de vin cam ciudat. Cabernet Sauvignon 2012 – vinificat in alb. ……Am asistat la prezentare, am ascultat ce fac oamenii vrânceni în vie şi în cramă, reuşind printr-un experiment curajos să scoată un vin care pe la noi…mai rar s-a incercat. Aşezat la coada pentru testatea vinului, mi s-a spus că nu mai au pentru cumpărare şi să vin mâine. Bine… Am revenit şi iată cu ce am ajuns acasă: Ediție rară 5962 sticle  (sticla nr.91, la mine)  îmbuteliat în 28.02.2013 (nu mai sunt sigur cât am dat pe el, dar nu mai mult de 30 lei).
……Introdus în “laboratorul” din Chitila, cu un ochi la Antonescu şi cu celălalt la Băsescu și Ponta, au rezultat urmatoarele:
– Culoare : ușor gălbui-verzui-străvezie, cu bule mici-mici în pahar;
– Nas: soc, corcodușă și mango, plăcut, drojdii fine cu iz neozeelandez;
– Gust: surprinzător, acidulat bine, aromat și foarte placut, cu destulă tipicitate de sauvignon (!!), toate florile și fructele exotice sunt acolo, în pahar, prietenos și echilibrat alcoolic (12,5%), cu suficient corp și ușor amărui în post gust, dar atât cât trebuie.
……Un mic minus: eticheta cam simplă și inexpresivă, dar nu urâtă. Un vin bun, îl recomand cu încredrere şi îi acord 7 ppn-e.
……Îmi pare rău că nu știu să joc, dar aseară în Chitila s-a „cântat” Bingo pentru Casa Panciu.
……RaSto

Un comentariu

  1. Si l-am mai reluat azi. Din nou foarte bun 🙂

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Bloguri, Bloggeri si Cititori