Să vină căldura!

Scris la 18 aprilie 2013 in Povesti despre vin | Niciun comentariu

….Hai că începem să ne obişnuim cu vinurile ciudate din panoplia vinurilor româneşti. Cine nu a băut Zinfandel de la Oprişor anul trecut? Hai că sunteţi culmea! Eu am băut. Cam mult. Şi mi-a plăcut.
….Şi ce bine că l-au făcut şi anul asta. L-am gustat şi la GoodWine, acum 3 săptămâni, dar mai cu nesaţ, aseară. Marţi, fiind cu treabă la Madame Pogany, am dat o tură pe la simpaticul domn cu barbă, Lucian de la Ethic Wine şi-am luat o sticlă de Zinfandel 2012 pentru aprofundare.
….Vinul ăsta trebuie să fie bine răcit. Şi trebuie să-l studiezi la culoare pe lumină naturală ca să-l vezi cât de incoloro-străveziu e.  Miroase frumos şi înşelător. Dacă nu vezi eticheta sau nu-ţi spune cineva ce ai în pahar, poţi să o iei pe arătură şi să nu te-ntâlneşti cu destinatia decât dacă ai GPS. În prima fază, încercam să-mi aduc aminte dacă seamană cu cel de anul trecut. Nu seamănă foarte tare.
….Cred ca Zinfandel 2012 e mai plin de arome: floral şi exotic, creând aşteptări mari. La gust, îi “zice” bine cu atacul acidulat, cu fructe tropicale şi structură bună. În ciuda celor 13,5 grade de alcool, nu prea te prinzi. Nu ştiu cum reacţionezi la al 18-lea pahar, dar vinul e echilibrat. Nu mă pricep eu să laud pe cât ar trebui un lucru, dar mi-a făcut impresia că postgustul lung iţi şopteşte că-l poţi menţine şi mai bine cu urmatoarea înghițitură. 6,5 ppn-e.
….Şi uite-aşa, pe lista scurtă a vinurilor de vară, mi-am mai adăugat un companion: Zinfandel 2012, marca Lucky Goldstar.
….RaSto

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Bloguri, Bloggeri si Cititori