Sauvignon Blanc EM în vizită Sol Gallery

Scris la 19 noiembrie 2012 in Povesti despre vin, Slider | Un comentariu

….De curând, un amic de-al meu –Doruțu și-a deschis o galerie de arta contemporană. N-am putut veni la deschidere, așa că duminica, 18 noiembrie, am fost prezent. Amenajând garajul locuinței de pe Jean Louis Calderon din Bucuresti, a reușit să scoată la lumina artei un loc frumos, elegant și cu ștaif, care se numește Sol Gallery. Ne invitase să vedem ultimele lucrări aduse în portofoliul galeriei – picturi şi grafică ale lui Dan Cioca, pânze ale Mariei Cismaru Albineţ, fotografii ale lui Valdi Romanovici şi sculpturi ale lui Giulian Dumitru – prezent în galerie.
….Și cum nu se face să te duci în casă nouă cu mâna goală, am luat cu mine 2 sticle de sauvignon blanc Eduardo Miroglio, frapieră şi tirbușon. Surpriza placută a fost cand l-am întrebat pe Doruţu dacă are gheata sau mă duc să iau eu. „Evident, că am gheaţă”! a răspuns Doruţu. Uite o galerie de artă pe gustul meu, am răspuns şi am băgat „melcul” în gâtul sticlei. Păi să ştiţi, dragilor, că artei nu-i displace deloc vinul. Cu nasul în pahar și ochii în simeze, habar nu aveam ce explozie culori apăreau și cum urma să dispară toate incongruențele !!
….Despre vin? Eduardo Miroglio e un producator italian de vinuri, care are vie şi în Bulgaria, mai precis, în Nova Zagora. Sauvignon-ul cu care m-am dus nu-l mai băusem demult. M-am împrietenit bine cu el în vara asta, când între 2 ture de tuns iarba în curte, mai sorbeam la 38 de grade, câte o gură mare. Sticla e una mai neobișnuită, lunguiață cu gât lung și cu fundul mare. SB-ul în cauză, are un ușor perlaj și o culoare intens galbui-verzuie foarte placută. Când îl miroși, îți vin în nas arome de ceva citrice și fructe exotice, soc și fân cosit. De remarcat că este foarte acid și proaspăt, cu un gust dulceag-acrișor foarte plăcut și nu-i simți cele 13,5 grade de alcool. Postgustul e destul de proeminent și foarte agreabil. Din spusele importatorului, cică s-ar fi terminat la crama bulgarească acest sauvignon, așa că-l așteptăm pe cel din 2012, presupunând că va fi la fel de bun.
….Din una în alta, mai sosesc şi câțiva prieteni și vizităm subsolul galeriei unde ne așteptau alte lucrări. Printre sărățele și sauvignon-ul bulgăresc, ne lansăm într-o discuție despre carnavalul de la Veneția, unde urma să aflu de la Giulian, cam cum se procedează cu vizitatul și costumele de carnaval, venindu-ne idea de a pune la cale în februarie 2013 un eveniment cu măști venețiene și vinuri italienești.
….Eu de abia astept!
….RaSto

Un comentariu

  1. Puteti viziona aici portofoliul galeriei

    http://solgallery.eu/

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Bloguri, Bloggeri si Cititori