Sauvignon Blanc

Scris la 16 septembrie 2014 in Povesti despre vin | Niciun comentariu

Pe numele lui complet Giesen Marlborough Sauvignon Blanc 2013, a aterizat direct din New Zealand în Metro din Ruse (Bulgaria) la preţul de 23 leva (adică aproximativ 52 ron) şi de acolo în coşul meu de cumpărături. Cum s-a putut întâmpla acest lucru, poate vă întrebaţi? Pur şi simplu, ca orice roman care se întoarce din însorita Grecie cu autoturismul personal, am făcut popasul obligatoriu la Metro. Cam aşa fac toţi romanii, mănâncă la Veliko Târnovo, apoi opresc la Metro – Ruse pentru aprovizionare.

Recunosc din start că nu sunt vreun fan al acestui soi, dar trebuie să vă spun că acest vin m-a impresionat.

De la primul nas, simţi aromele atât de discrete şi de curate, încât pur şi simplu te simţi vrăjit. Apoi paleta aromatică, este de o complexitate cum eu nu am mai întâlnit: de la soc, mere verzi şi citrice, te poartă apoi spre ananas şi mango, sfârşind cu miere de salcâm şi zahăr pudră. Toate acestea vin natural, delicat, fără vreo explozie în nas precum marea majoritate a sauvignoanelor pe care eu le ştiu.

Gustul continua într-un mod cât se poate de firesc în prelungirea aromelor, catifelat, moale şi plăcut, având un final lung citric fără vreo urmă de amăreala sau orice altceva ce te-ar putea deranja.

Un sauvignon blanc excepţional, echilibrat şi cu o savoare de zile mari. Alcoolul de 12,5% nu se simte nici măcar când vinul este cald, aciditatea ridicată îl face să pară viu, zglobiu, iar complexitatea pur şi simplu te uimeşte.

Vă recomand acest vin cu căldură, şi aştept părerile voastre după ce aţi sorbit prima gură!

Bogdan.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Bloguri, Bloggeri si Cititori