Sauvignon nou de Drăgășani

Scris la 26 aprilie 2017 in Povesti despre vin | Niciun comentariu

Săptămâna trecută am participat la Fox Wines la o degustare scurtă de vinuri de la Crama Bauer. Prezentarea vinurilor: Oliver himself.
Unele din vinuri le cunoșteam (inclusiv roseul din recolta anului trecut), dar mă interesa să degust în primul rând sauvignonul 2016.
Pe scurt, lucrurile stau cam așa: noul Sauvignon Blanc 2016 de la Crama Bauer a fost îmbuteliat într-o ediție de 3800 sticle, având nivelul de alcool de 13.4 % și 2.4 g/l zahăr – astea fiind informații ce pe puteți găsi pe eticheta sticlei. Despre licoare am notat că: are culoare galben pai stralucitoare, cu  arome de flori de soc, lychee, lemongrass, puțină coajă de lămâie de intensitate medie plus. Tot amalgamul de arome îți creează curiozitate.
Mi-a plăcut și în gust… sec, pentru că are aciditate măricică, corp mediu, fructat – cu ceva caise verzi, pomelo, alcool bine înfrânat și finish lung și care se imprimă bine în biblioteca senzorială.
Alura de vin serios, dar vioi, fresh, vivace, tentă de amăreală plăcută pe final, tonic și… adăugați voi e vă trece prin cap pe ideea asta. Nota generală: tipicitate și eleganță. 50 lei Fox Wines și +7 papioane/8. Merită!
Cu bine,
RaSto

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Bloguri, Bloggeri si Cititori