Serendipity – Pleasant Surprise

Scris la 25 februarie 2016 in Povesti despre vin | Niciun comentariu

—-Ca cei de la Et Cetera fac vinuri bune, au aflat foarte multi, deja. Te cam prinzi inca de la prima vedere a etichetelor, care te atrag si incep sa fie din ce in ce mai prezente in Romania.
—-In octombrie 2014, cand am vizitat crama, am degustat mai multe vinuri, dar nu si pe acesta – Serendipity 2013, fiind imbuteliat in vara lui 2015.
—-M-am intalnit de doua ori cu acest vin, insa cel mai mult mi-a placut acasa, dupa ce i-am potrivit cate ceva de mancare. La inceput ceva mizilicuri, apoi ceva mai consistent, un piept de rata.
—-Culoare frumoasa, purpurie, dar nu foarte pronuntata si cu miresme din ce in ce mai prezente, odata cu rotirea accelerata a paharului. Coacaze, dar mai ales visine coapte bine. Datorita proportiilor cupajului (70 feteasca neagra si 30 cabernet sauvignon), ar putea fi considerat lipsit de tipicitate, neregasind traditionala noastra pruna. In gust insa, se scimba lucrurile. Sec, nu foarte corpolent, incepe sa apara feteasca, dar se simte si sprijinul cabernetului. Ce-l face aparte este eleganta, armonia taninilor, aciditatea si alcoolul decent (13%). Tonul dat de accentul vaniliei provenite din baric ridica si ea nivelul vinului, care a fost imbuteliat in numai 5300 de sticle. Atat au vrut fratii Luchianov.
—-Eu recomand acest vin, dupa ce primeste o minima aerare, bun la vorba lunga si fara mancare si acord aproape 7,5 papioane. Pleasant Surprise
—-Cu bine,
—-RaSto

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Bloguri, Bloggeri si Cititori