Te-am văzut, mi-ai plăcut…

Scris la 11 iulie 2013 in Povesti despre vin | Niciun comentariu

….şi te-am luat pentru băut! Ştiu că se putea şi altă rimă, dar e vorba de o principesă.
….Şi cum mergeam eu spre o degustare de italieneşti la Madame Pogany, la întâlnire cu Mihai V., Silviu P. și Mihai O., intru la un supermarket vis-a-vis de Ethic Wine și văd pe un raft tolănită una signora borghese de 52 de lei pe care o știam mai demult, dar în dezabie nou-nouț. Principessa Gavia – Gavi 2012, pe numele său, a intrat la răcitor, cam fără voia ei, dar nici n-a opus mare rezistență și în două ore s-a predat siluitorului tirbușon, pe care l-am numit Petre Petre, asta doar așa, ca să mai răscolim cuțitul în materia de bacalaureat.
….Principessa desfăcută toată și pusă pe glume șăgalnice de vară îmi șoptește ceva de preludiu, de tandrețuri , alea-alea…Mie deja-mi cam luceau ochii de la Madame Pogany, așa că puteam să sar peste giugiuleală, dar nu-s eu paezan de-ăla… Așa că am început s-o laud: că ce culoare verzui-gălbuie are și ce transparent e furoul, …că ce frumos miroase a pepene galben și lămâi verzi și că n-a exagerat deloc cu parfumul, fiind reținut și că accentele tropicale sunt binevenite… Și până să mă mai gândesc cum s-o păcălesc, se-aruncă în pahar și mă trage și pe mine după ea. Nebuna și-a adus aminte de mine și-a vrut să mă muște de buză și-atunci am simțit damful plăcut, aciditate foarte ridicată și gustul de flori și ierburi de câmp. M-am prins că băuse, pentru că i-am simțit alcoolul foarte bine integrat (12%).
….Sar peste partea incomod de povestit și excesiv de intimă și rezum întâlnirea la concluzia că revederea peste ani a fost cu năbădai și i-am îndesat minim 7 ppn-e în poșetă, declarâdu-i tandru că e nu numai iubibilă, dar mai ales băubilă. Și asta, pe șest, pentru că din bucătărie venea nevastă-mea cu pateuri grecești cu spanac, că doar e săptămâna grecească la Lidl.
….Ci vediamo, Principessa!
….RaSto

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Bloguri, Bloggeri si Cititori