Tierra Del Fuego

Scris la 1 martie 2013 in Povesti despre vin | Niciun comentariu

….Vai de mine, ce provocator e acest titlu! Am impresia că știu la ce vă gândiți, dar chiar e vorba de un vin. Un vin chilian. Bieții oameni, de unde să știe ce bășcălie e în România cu numele ăsta.
….L-am încercat, fiind uimit de denumire și neputând să mă abțin să nu verific dacă găsesc o asemanare cu natura cântecelor lui Paul Surugiu (zis Fuego).
….Fi-ți atenți ce scrie pe contraetichetă:
În îndepartatul și legendarul ținut din sudul țării Chile, un petec de cer albastru apare de după niște nori ușori, iar soarele de după amiază este doar o sursă de lumină îndepărtată care pictează împrejurimile în portocaliu și arămiu, asemeni unui foc de tabără ce strălucea de-a lungul acestor coaste care i-au dat numele de Ținutul de Foc.   Ținutul de Foc… o pasiune de culori, arome și amintiri care dau viața vinurilor noastre cele mai nobile”…Păi dacă s-apucă talentatul neamului de textul ăsta să-l pună-n note, scoate un hit chilian de ne-apucă invidia.
….Dar să vorbim și de vin, că mă dor tâmplele de-atâta inspirație geografico-muzicală…
….Tierra Del Fuego Sauvignon Blanc 2011 din Valle del Maule si produs de Crebar SA inSantiago. Pe eticheta, în partea de sus stă inițiala F aurie, scrisă-n fugă. Despre nas, nu prea ai ce scrie, pentru că cu greu identifici ceva. Nu-ți vei da seama dacă e un riesling, fetească sau altceva în pahar, decât ceva grapefruit și un pic de sâmbure de caisă. Neavând cine stie ce așteptări, duc paharul la gură și vine un atac de vin demisec, cam plat, cu iz de flori de vară și corcodușe cu grapefruit. Vinul e lipsit de aciditate si aparent apos (12,5 %), dar după ce înghiți, vine și tăria. E destul de sec pe final și nu-ți lasă nimic care să te impresioneze. În concluzie, nu prea mi-a placut și-mi pun și întrebarea: cât de tare m-am spurcat la vinurile bune?
….Vinul poate fi găsit la 27 de lei pe magazinele on-line.
….Fuego, ai legătura! Zi una de primavară. Sărut mâna, domnişoară !

http://www.youtube.com/watch?v=GEvNP2ch0sI

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Bloguri, Bloggeri si Cititori