Un fel de Vinho Verde românesc

Scris la 15 septembrie 2016 in Povesti despre vin | Niciun comentariu

—-Plâvaie 2015.
—-Soiul acesta a fost reînviat doar datorită eforturilor celor de la Crama Gîrboiu. De fapt, doar în via lor îl puteți găsi pentru a fi îmbuteliat.  În fiecare an, atunci când apare pe piață din noua recoltă, sunt printre primii care-l degustă cu mare curiozitate. Cel de față este de culoare pal-gălbuie, aproape transparent, cu arome plăcute, dar nepronunțate de fân proaspăt cosit, caise verzi și ceva flori de salcâm.

—-Gustul e sec, extrem de vioi, fără structură puternică, cu tentă de grapefruit, revigorant datorită acidității și în acord cu alcoolul, atenție… doar 11,5%. De aici potriveala pentru summerparty și posibilul nume de primul Vinho Verde românesc. Oricărei salate în combinație cu brânză mai proaspăta îi poate fi un bun companion. Aproximativ +6 papioane/8 și până în 23 lei la Carrefour.
—-Luați în calcul și cupajul din gama Epicentrum, unde plăvaia face pereche foarte bună cu șarba.
—-Cu bine,
—-RaSto

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Bloguri, Bloggeri si Cititori