Un rose interesant

Scris la 17 iunie 2013 in Povesti despre vin | 2 comentarii

….Astăzi, trebuie să recunosc că a fost una dintre cele mai proaste zile ale mele. Niciodată nu-ţi merge totul ca pe roate, dar când este vorba despre oameni de care începi să te ataşezi, îi crezi deosebiţi, inteligenţi, sensibili şi îţi dai seama că nu sunt decât nişte mitocani, durerea este surdă.
….Aşa că am lăsat totul baltă, am plecat acasă şi mi-am ales încă pe drum meniul: brânză de oaie proaspătă cu roşii. Ce poate fi mai bun vara zic, decât brânza asta de oaie făcută de câteva ore, sau maxim o zi înainte, suculenta, fragedă, alături de roşia noastră românească, dulce şi gustoasă.Cu toate că nu-mi stă în caracter în timpul săptămânii, am deschis o sticlă de vin, Ceptura Rose 2012 de la DAVINO. Numai aşa un pahar, două de supărare…
….Vinul este făcut din Cabernet Sauvignon şi Merlot, iar culoarea este una roz somon, strălucitoare.
….Olfactiv, aroma acestui vin este una fresh, vie, cu ceva nuanţe florale, fructe de pădure şi citrice. Ce te impresionează în schimb, nu este intensitatea aromatica, vinul fiind foarte reţinut, ci eleganta şi acurateţea acestuia. Îţi dă senzaţia de vin curat, plăcut, frumos.
….Gustul vine în continuarea aromelor olfactive, cu o aciditate ridicată şi foarte plăcută, împachetată într-o structură foarte bună. Finalul este destul de lung şi prietenos, citric şi uşor migdalat. Alcoolul cu toate că stă destul de sus (13,7% zice producătorul), este integrat şi nu te deranjează în vreun fel.
….Global, vinul este unul răcoros, plăcut şi foarte elegant. Nu-i simţi vreo agresivitate, ci numai catifelare, îţi învăluie conştiinţa şi parcă te ridica deasupra simţurilor reale ducându-te în metafizic. Plăcut atât cu mâncare, cât şi fără, la terasa cu iubita, sau cu prietenii care te merită, dar, clar- nu este de dat la duşmani. Preţul este în jurul sumei de 40 ron şi îl puteţi găsi aici. Eu zic, că este una dintre cele mai bune alegeri de pe piaţă.
….Vă doresc o seară plăcută, alături de un vin bun!
….Bogdan

2 comentarii

  1. Florea Cioaca is the man!

  2. e mai bun ca ala de-am baut 5 sticle cu Dragos in Domnesti anul trecut?

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Bloguri, Bloggeri si Cititori