Una scurtă cu Principessa

Scris la 16 aprilie 2013 in Povesti despre vin | Niciun comentariu

….Între relatări de vinuri de la GoodWine și “Vinurile Primăverii” de la Forumul Vinul.ro, pe motiv că a venit primăvara (pe bune), zic să împărtășesc cu voi câteva impresii ale unui vin încercat duminică seara.
….Printr-o fericită împrejurare (cadou) am ajuns în posesia unei sticle de vin mai neobișnuite: Principessa Gavia – Gavi 2009.
….Trec peste povestea siropoasă a prințesei Gavia (pe care o puteti citi aici) și tăbărâm pe vinul făcut la poalele castelului Banfi:
….Culoare pală, aproape străvezie, un pic galben-verzuie și clară.
….În nas îl simţi foarte floral, cu multe fructe coapte în care predomină caisele, pepenele galben, ananasul și ceva măr, destul de proaspăt pentru 2009.
….În gură vine o aciditate domoală, unde confirmă mai toate fructele aproape coapte și tenta aia specifică strugurilor (cortese) zonei, care dau un vin delicat, echilibrat și cu structură aparte. Alcoolul de 12,5% nu sare prin colțurile gurii, dar nici deparate n-ar fi. Fiind pe sfârșit de carieră, trebuie băut cam repejor.
….Mie mi-a plăcut foarte mult și îl recomand, acordându-i 7 ppn-e.
….Asociere? Eu m-am nimerit cu vinul ăsta într-o perioadă cam neplăcută. Chef Make ține un fel de post, așa că a trebuit să încropesc niște inimioare de curcan fierte și apoi trase la tigaie acompaniate cu un fel de tocătura-piure de ștevie și cu o tușă mică de usturoi. Nu trebuie să știți ce era la gura mea și nici poze n-am făcut, pentru că zâmbetul meu cu dinții verzui numai paharul meu trebuia să-l vadă. M-am pupat cu principessa de nenumarate ori, facând schimb de mucoase până mi-a disparut orice urmă de ștevie dintre dinți. Ne-am iubit până la ultima picătură și dacă mai insistam, luam şi-un titlu nobiliar, probabil Cavaliere d’Aglio. Să mă scuzați pentru vocabularul de mai sus cu care nu v-am obișnuit până acum, dar la TV-ul meu se-nghionteau rapidiștii cu steliștii pe o brichetă pierdută în iarbă acu’ câțiva ani. E clar că nici în fotbal nu mai sunt bani.
….Ci vediamo, Principessa!
….RaSto

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Bloguri, Bloggeri si Cititori