Urmează atacul la justiție

Scris la 7 mai 2014 in Povesti despre vin | Niciun comentariu

….Mă uit la câteva emisiuni-concurs la tv. MasterChef e una din ele. În afară de umorul involuntar al unor concurenți și de duritatea forțată a judecătorilor (Florin, Sorin și Cătălin), se mai întâmplă să dai de rețete interesante, pentru că intriga și regia de culise e aproape evidentă.
….Însă, unul dintre concurenții din această ediție e dus rău cu… fuiorul! E vorba de un nene care în viața civilă e judecător, iar marțea vedetă la ProTv. Omul și-a depășit condiția de Bucătărel fermecat al omletelor pentru fetița sa și s-a gândit să lase în seama colegilor de la tribunal câteva sute de dosare, că și așa procesele merg prea repede pe la noi.
….Omul e o bombă cu ceas, concentrând toate energiile maronii în jurul său și fiind emotiv, încearcă fără succes să mascheze emoțiile scoțând niște suntete ciudate printr-un rânjet zbanghiu.
….Cu o lună în urmă, într-o scurtă discuție cu Chef Scărlătescu la Corks, bucătarul cu păru’ chel îmi explica, iar eu îi reproşam, că aruncă prea multe farfurii pe jos. Acum îl înţeleg. Să stai acolo ore întregi de filmare şi fiind nevoit să guşti toate experienţele culinare ale unor plictisiţi de stat acasă, nu-i chiar ușor.
….Pe timpul emisiunii de aseră, am avut măcar două mici bucurii: Podio Bianco Langhe 2012 de la Tenuta Carretta și chiftele din carne de curcan la cuptor. La al doilea pahar am dat tv-ul pe mute, ca să mă pot bucura de vinul ăsta, care include arneis, favorita şi chardonnay. Nu ştiu proporţiile, dar totul e rotund. Culoare gălbuie şi stralucitoare cu ceva bule mici in pahar. Nas foarte fructat, cu citrice şi un pic ierbos, destul de persistent, dar mai ales provocator.
….Gust: începe admirabil, aciditate medie spre ridicata, deşi te aştepţi la ceva frizante după bulele din pahar, plăcut şi proaspăt. Corpolenţa o dă chardonnay-ul, iar prospeţimea şi aromele de fresh cele două (favorita + arneis). Când să ajung la postgust… apare magistratul-bucătar cu o farfurie ciudată, nu departe de nivelul cantinelor studenţeşti şi mă blochez. Firicelee… băh, ești …? Cum draq să pui turta aia păroasă pe masă? Și brusc mi-a scazut…apetența pentru un vin glorios, cu cele 12 gr. vol. alcoolice la locul lor,  cu post gust mediu spre lung și în fața căruia trebuie să mă înclin cu cele +7,5 papioane, cu tot.
….Revenind la concursul culinar televizat, până și chiftele mele cu cartofi noi erau mai apetisante și mă gândeam că de-un fast-food m-aș descurca în Chitila.
….Dar cum binele învinge totdeauna (așa mi s-a spus), magistratul Ratatouille va ieși din concurs și așteptăm ca a doua zi (desigur că la ora 18.oo) să iasă cucul din deal să ne explice că Victor Viorel, baronii și mogulii au dat iar atacul asupra justiției. Doar suntem în campanie, ne permitem orice.
….RaSto

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Bloguri, Bloggeri si Cititori