Vara în Alb – partea a doua

Scris la 4 iunie 2013 in Povesti despre vin | Niciun comentariu

….Unde rămăsesem? Ah, da… la a 2a serie de vinuri la pahar de la La Mama din Campania Vara in Alb (Vinul.ro).
….Jucaria 4: Gewurtztraminer 2012 Vila Vinea
Niciodată nu m-am omorât după soiul ăsta, însa având amici care-l “doboară” cu placere, m-am bagat în “vorbă” cu ei. Culoarea mi-a plăcut, galben auriu cu vinişoare verzui şi foarte limpede. Cu aromele nu stătea extraordinar, însă era prea rece. L-am lăsat un minut și urma să dea ceva note florale, dar mai ales fructe exotice dulcege. Atacul e surprinzator de sec, proaspăt şi destul de corpolent. Cele 14 grade alcoolice nu le simţi deloc, fiind agreabil şi cu un post gust destul de lung. 7 ppn-e şi-am şi comandat o sticlă la final.
….Jucaria 5: Sable Noble Alb 2012 M1. Crama Atelier
La vinul ăsta n-am răbdat să nu cer “un platouaş” recomandat de Cosmin – vejnicul ospătar, numit platou de vorbă bună, mizilicuri pentru două persoane. Culoarea vinului e placută, cu tot ce trebuie pentru o combinaţie de chardonnay, pinot gris şi sauvignon blanc, adică galben-verzui. Treaba cu “nasul” devine grea, pentru că simți aproape numai chardonnay-ul, pinotul și sauvignonul apar și ele un pic doar în gust. Citricele şi pepenele galben îşi fac de cap, caisele sunt în largul lor şi hop şi atacul: plăcut dulceag şi aştept şi rotunjimile de la sauvignon, care…nu mai vin. Cele 14 % grade de alcool le cam simţi prin obraji, dar merge. Se termină sec, vânjos, iar prietenul sauvignon cred că s-a pierdut prin procentele mici de cupaj. N-o sa ne supărăm din atât şi dau 6,5 ppn-e.
….Jucaria 6: Feteasca Regala 2012 Villa Vinea
Vinul ăsta nu era în promoţia la pahar, dar am luat o sticlă, pentru că îl încercasem la Forumul Vinul.ro din aprilie şi-mi plăcuse. Gălbui frumos strălucitor şi cu arome de lime și grapefruit, dar şi de drojdii de-alea speciale ale lui Celestino. Atacul e bun de tot, dulce-acrişor, echilibrat şi aduce (un pic) cu sauvignonul blanc. Cele 13,5 % grade alcoolice sunt, parcă, aşezate cu mâna şi tot vinul e rotund. Mi-a placut tare şi-am tras frapiera mai la adăpost (lângă mine). Cred că am dat vreo 55 lei și +7 ppn-e, că mi-a plăcut.
….N-am putut închide degustarea fără să-l salutăm pe Cătălin M. și să-i facem o vizită şi prietenului George B. de la Corks, care tocmai se întorsese de la un botez. Aici, după ce-am internaţionalizat campania Vara în Alb cu SB-ul La Chateau Verierre 2012, am cunoscut doi domni, din care unul era chirurg cardiolog la Fundeni. Mie-mi cam căzuse buza și imediat am cerut nota, până nu se apuca omu’ să ne arate ce ştie.
….Așa că am luat cu Dan primul taxi spre casă, șoferul bucurându-se că luăm drumul Chitilei, neavând prea mulți clienți în ziua aceea.
….Ajuns acasă, ca după o filmare cu Sergiu Nicolaescu, adică… ciuruit, găsesc locul unde domnea liniștea și bezna, dar mă impiedic în garaj de trotineta nouă a lui Alexică și dau să-mi rup genunchiul de bază. Încep să fredonez niște injurături, dar mă abțin brusc. Era trotineta primită cadou de 1 Iunie, cu ceva ore înainte. Multe ore înainte. Cum zboară timpul?! Se făcuse… de 2 Iunie.
….RaSto

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Bloguri, Bloggeri si Cititori