Versatil

Scris la 8 ianuarie 2015 in Povesti despre vin | Niciun comentariu

Am reluat un vin pe care l-am încercat pentru prima dată la masa de revelion, atunci fiind însoțit de un ton în crustă de semințe și sos de vin roșu.  Chestia cu asocierile culinare stârnesc deja ceva polemici în jurul învechitei sintagme “vin alb la carne albă, vin roșu la carne roșie”, astfel că am surprins invitații cu perechea inedită: pește cu vin roșu.
Și atunci, dar și alaltăieri când am așezat o pizza pepperoni lângă pinot noir-ul Les Jamelles, am descoperit un vin școală, care corespunde tuturor descrierilor ce țin de tipicitate. Începând cu culoarea pal-purpurie, continuând cu aromele de zmeură, coacăze, merișor și adesea mure, însoțit de ușoare tușe de vanilie și terminând cu gustul plăcut al amalgamului de fructe de pădure (dar și cireșe binecoapte), la care se adaugă ceva iz de piele umedă, vinul este atât de plăcut și vesel, încât devine un companion versatil lângă mâncare. Caracteristicile zglobii provin și din faptul că e un vin tânăr (2013), dar și zonei de unde provine: din mama Burgundia, puțin mai la sud de Dijon, zonă propice pinot-noir-ului.

Cred că cele 7 papioane îl recomandă și pentru alte aventuri culinare, eu având, deja, câteva rețete viitoare în minte. Îl puteți găsi la Wine Affair unde dați și de viognierul cu care mi-am făcut de cap toata vara lui 2014.
Cu bine,
RaSto

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Bloguri, Bloggeri si Cititori