Vin la Brașov, Vin la Teatru

Scris la 16 noiembrie 2018 in Povesti despre vin | Un comentariu

—-“Scrie pe Vin2.ro” povești trăite de oameni care iubesc vinul. Astăzi o avem invitată pe Agnes Mattis-Teutsch. Iubitoare de vinuri și gastronomie, artist vizual, traducător autorizat engleza, germana, maghiara din Sibiu. Pasionata de călătorii, de autentic și natural. Colaborator al revistei Vinul.ro asigurand din 2018 traducerea in engleza a intregului continut.

Vinul și teatrul merg bine împreună. Timp de 3 zile, Teatrul Sică Alexandrescu din Brașov (Teatrul Dramatic, așa cum îl numesc brașovenii) a fost locul de întâlnire pentru pasionați și connaisseuri din lumea vinurilor și a culturii.
A fost un eveniment dedicat vinurilor, spirtoaselor fine și simțurilor, iar toata lumea bună din Brașov și de prin alte zone avut ocazia să savureze aceste 3 zile de noiembrie. Vremea însorită și călduroasă a fost perfectă pentru continuarea serii pe terasa wine-barului Terroirs Boutique du Vin de pe strada Coresi din centrul orașului.
Crame din România și de peste hotare si-au prezentat noutățile dar și băuturile fine, de colecție. Bon-viveurii au avut ocazia să deguste licoarea zeilor și să se bucure de spectacolele susținute de trupe de teatru cu renume.  În cadrul târgului Vin la Teatru, au avut loc și câteva masterclass-uri interesante, dedicate specialiștilor din domeniu și nu numai. Eduard Jakab a susținut un Master class foarte interesant, în cea de-a doua zi de târg: Servant Class Corcova „Vinul, ingredientul principal pentru o cină reușită”. Un alt Master class important a fost prezentat de către Andrei Lung de la OLIVEGIN Cocktails. O temă interesantă despre distilarea ginului. Daniel Vrănescu, de la Crama Hermeziu, a susținut și el un Master Class despre Champagne și vinuri spumante, în ultima zi a târgului.
Organizatorii au făcut o treabă foarte bună în acest an, în ceea ce privește continuarea serilor după târg. Fiecare categorie de vârstă s-a putut bucura de opțiuni variate, în diverse locuri din Brașov. Pentru tineret și studenți, seara a continuat la Times, un cunoscut Club din Brașov, iar cei care au vrut să petreacă mai linișt au putut opta pentru wine-barul Terroirs, cei care au dorit o seară cu o cină sofisticată au putut merge la Belvedere Events. 3 seri pe gustul tuturor.
Printre cramele participante si importatori s-au numărat: Licorna, Hermeziu, Recaș, Aramic, Via Viticola, 3 Lupi, Averești, Villa Vinea, Jidvei, Rasova, Domeniu Bogdan, Jelna, Trantu, Vinimondo, Corcova, La Salina, Tohani, Oprișor și multe altele.
Noutăți degustate: mi-a plăcut în mod deosebit vinul roșu demidulce de la Licorna, obținut din Cabernet Sauvignon. O surpriză plăcută a venit de la Crama Hermeziu, roze-urile C`est Soir și cele 2 spumante Madame Bleu și Madame Rose. Am savurat cu mare plăcere și vinurile de la Crama Jelna, mai ales Sauvignonul Blanc cu aromele sale generoase de fructul pasiunii, iarbă proaspat cosită, lamâie si clasicul scent de pipi du-chat. Și noul Cabernet Sauvignon Reserva este un hit pentru luna noiembrie și mi-a plăcut mult de tot!
Să vină următorul târg, căci este binevenit!

Un comentariu

  1. Mulțumesc pentru poza, acela a fost un Masterclass susținut de Crama Oprisor ( Bogdan Taus). Într-adevăr a fost un eveniment foarte reușit la Brașov.
    Felicitări organizatorilor.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.