WineUp Fair – Editia a II-a – Un nou succes!

Scris la 6 aprilie 2016 in Povesti despre vin | Un comentariu

“Scrie pe Vin2.ro” – povești trăite de oameni care iubesc vinul. Astăzi o avem invitată pe Eleonora Rusu

—-Avand in vedere ca prima editie a Wine Up Fair Transilvania mi s-a parut a fi una reusita, mi-am dorit foarte mult sa ajung si anul acesta la Cluj pentru a vedea cum s-a dezvoltat si a evoluat acest frumos proiect.
—-Aceeasi loc. Cazinoul Cluj-Napoca si aranjamentul standurilor a pastrat tiparul de anul trecut, toate fiind identice ca marime si stil, dispuse circular in jurul salii. Partea de organizare in ceea ce priveste asigurarea la standuri a paharelor curate, servetele, apa ..etc. a fost la fel de bine pusa la punct. In mod constant observam personalul targului cum prelua paharele murdare de la standuri si aducea altele curate- poate chiar mai des si mai constiincios decat anul trecut.
—-Printe primele diferente sesizate au fost numarul mare de master-class-uri, ora de incepere mai tarzie si costul mai redus al biletelor. Acum un bilet costa numai 50 Ron (sau 120 Ron pentru toate cele 3 zile), fara a mai fi vreo delimitare in ceea ce priveste calitate vinurilor incluse la degustare. Ora de incepere a fost de data aceasta 12.00pm iar cea de inchidere a fost extinsa pana la 21.00, modificare binevenita din punctul meu de vedere. Totusi, daca stam sa ascultam si ‘’vocea expozantilor’’, pentru unii dintre acestia ora de inchidere era prea tarzie in contextul in care mai dura cca. o ora eliberarea completa a salii. Cat despre master-class-uri, acestea au fost tinute de personalitati ale industriei atat din Romania cat si din afara, inclusiv doi Master of Wine si un Master Sommelier.
—-Numarul participantilor si al sustinatorilor evenimentului a fost de asemenea considerabil mai mare – atat publicul vizitator cat si partenerii media asociati, inclusiv online, precum site-uri de specialitate, bloggeri si organizatori ai altor evenimentelor de profil. Cat despre numarul expozantilor, si acesta a intregistrat o crestere, fiind prezenti acum 22 de producatori si importatori premium: Corcova Roy & Damboviceanu, Crama Girboiu, Crama Carastelec, Liliac, Gramma, Petro Vaselo, Crama La Salina, Avincis, Aurelia Visinescu, Cramele Recas, Crama Ratesti, Crama Oprisor, Alira, Davino, Budureasca, Vitis Metamorfosis, Balla Geza; producatori din Republica Moldova: Gitana Winery, Chateau Vartely; importatori: Vinimondo, Happy Wines, Selecciona.
—-La fiecare stand am putut degusta o gama mare de vinuri de calitate, inclusiv aparitii noi, imbuteliate din recolta anului 2015. Printre aceste ‘noutati’ am remarcat la Crama Oprisor – noul Caloian Rose din Feteasca Neagra (o editie limitata si aproape epuizata), Rusalca Alba 2015; Cramele Recas – Solo Quinta, Muse Day (rose sec); Corcova – Rose (CS,M,Sy); Crama Garboiu – Rose (ambele, atat PN cat si CS); Chateau Vartely Individo Rose (CS, M); Alb, Rosu si Rose de Petro Vaselo; Aurelia Visinescu White Artisan. Cu siguranta au mai fost multe altele dar din pacate nu am putut parcurge toate standurile intr-o singura zi, oricat mi-am dat silinta. Cu o gama noua si foarte interesanta a venit Crama Liliac – ‘’Villa Radus’’. Ea cuprinde trei vinuri (doua cupaje albe si unul rosu) de buna calitate, destinate retail-ului. Acestea sunt deja pe rafturile magazinelor la pretul de cca. 20-22 Ron – pret foarte bun tinand  cont de calitatea produsului. Sper sincer sa atraga cat mai multi consumatori de vin care au bugetull maxim pe sticla situat in jurul acestei valori.
—-Ca impresie generala, imi mentin entuziasmul, incantarea si mai ales increderea in ceea ce priveste acest eveniment, considerandu-l unul foarte bine organizat, profesionist si elegant. Am fost foarte incantata constat mici imbunatatiri ale unor aspecte de organizare cat si o crestere vizibila a vizitatorilor si sustinatorilor. In mod evident, anul acesta evenimentul a avut o mult mai mare amploare decat in 2015 si nu le pot ura decat:
Mult succes la organizarea editiei 2017!. Abia astept sa revin!

 

 

Un comentariu

  1. Sunt foarte interesanti iubitorii de vin cu pasiunea lor si felul in care respecta si personifica vinul, mi-ar placea sa fiu mai des in compania lor 🙂 !

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Bloguri, Bloggeri si Cititori