Young and Fresh

Scris la 18 ianuarie 2015 in Povesti despre vin | 2 comentarii

Joi, 15 ianuarie am petrecut cu liliecii. Mă refer la vinuri.
Având o aniversare mai rotundă în familie (100 de ani), ne-am făcut de cap cu un vin tânăr și proaspăt de 2014, lansat la GoodWine de Crama Liliac. Young Liliac Fresh, un vin făcut din sauvignon blanc și pinot gris. De ce am ales acest vin? Pentru că-mi place foarte mult. În ciuda vremii de afară și mai ales de de dorul verii, vinul ăsta te poate trezi din amorțirea codurlor de viscol, frig sau ceață și-ţi poate reînvia cheful și voioșia.
Chiar dacă eticheta de anul trecut o consider mai reușită, vinul de-acum cred că-i mai pe gustul meu, fiind un mare iubitor de sauvignon. Culoarea pal gălbuie te anunță că e un vin light, iar când bagi nasul în pahar, trebuie doar să închizi ochii și-ți apar în minte zilele de primăvară caldă, explozia de culori florale și ieșirea definitivă din hibernare. Puternic aromat din cauza sauvignonului, simți aromele de ardei gras, fructe tropicale (unde citricele sunt la putere).
Gustul confirmă aromele din pahar, dar intervine și pinot grisul care îmbracă vinul și îi dă structură. Aparent dulceag (în atac) ți se confirmă repede că e un vin sec cu un nivel mediu de zahăr, iar împreună cu nivelul ridicat al acidității se așează plăcut lângă cele 12,5 vol. de alcool. Nimic nu e discrepant sau nelalocul său, surprinzând doar zgomotul permanent al clinchetului paharelor des ridicate și ciocnite, care trag după ele următoarea și următoarea sticlă.
Sfat: fiind un vin vioi și vesel, poate înșela câteva percepții de vin ușor. Nu uitați să beți permanent apă, pentru că am auzit a doua zi că s-au produs scurte întreruperi atemporale și excese de bunăvoință… Propun cu simpatie 7 papioane și-am să-l reiau peste câteva luni să văd ce mai face.
RaSto

2 comentarii

  1. Superb. astazi v-am descoperit site-ul. O cultura a vinului este utila oricarui barbat !

    • nici doamnelor nu dauneaza… 🙂

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Bloguri, Bloggeri si Cititori