—-Mi se facuse pofta de niste coaste de porc. De-alea de le mananci cu mana, date cu sos de bbq, putin picante, asa cum de fiecare data in Viena, langa Stadpark, trec sa-mi improspatez memoria papileleor.
—-A devenit din ce in ce ma greu sa gasesti in magazine sau macelarii o astfel de “armonica” fara sa iei intreaga bucata de cotlet cu os. Asa ca m-am trezit macelarind un mic monstru din care a rezultat o prapadita bucatica de coaste, ramanandu-mi felii de cotlet pentru 2-3 saptamani.
—-Coastele ramase le-am fiert, le-am marinat, le-am bagat in cuptor si le-am uns cu sosuri si vin pana am zis ca-s gata, ca mi se lungisera urechile de pofta. Pe langa ele am aruncat 3-4 felii de cartofi (pentru impresie).
—-Ce minunatie!… Si pentru ca am vazut eu undeva un plating mai bengos, m-am chinuit sa le asez incovoind “claviatura”, la final aratand precum o coroana.
—-Desi stiam ce vin voi potrivi la coaste, am intrebat si eu pe facebook ce s-ar potrivi cu ele? Am primit tot felul de sfaturi, doar Bogdan Za First intuind si indicand un merlot princiar.
—-Insa, merlotul meu era unul luat de la Vinoteca Mea cu ocazia prezentarii unor noi vinuri de catre M1.Crama Atelier in urma cu doua luni si care astepta cumintel momentul potrivit. L-am lasat vreo 30 de minute la aerat, chiar daca nu e un vin vechi. Incepe bine, cu arome in care predomina visinele si vanilia (maturat 18 luni in strejar), ademenitor si elegant. In gust apare si robustetea vinului, fara sa fie greoi, pentru ca e catifelat si aduce coastelor valente dumnezeiesti. Tenta usor dulceaga a vinului se aseaza bine langa gustul picant, iar taninii moi, adiditatea temperata si alcoolul (13,5%) stau toate in echilibru, insa eleganta este cea care-l defineste cel mai bine. Merg pe 7 papioane si se claseaza putin peste coroana mea de coaste.
—-De incercat si anul asta, dar nici in urmatorii 4-5 ani nu faceti rau daca va intalniti cu el.
—-RaSto
Comentarii recente