Mourvèdre de România

Scris la 2 ianuarie 2022 in Povesti despre vin | 2 comentarii

Scrie pe Vin2.ro” – povești trăite de oameni care iubesc vinul. Astazi il avem invitat pe Mihai Mătieș. Jurnalismul, marketigul si trainingul in vanzari sunt specializarile sale si este pasionat de protocolul de stat si al afacerilor. De 11 ani a inceput sa organizeze evenimente cu si despre vin alaturi de Nick Filip. A studiat WSET si este co-fondator al Asociatiei Winelover Romania.

—-În ultimele peregrinări ale documentarii pentru #ProViRo alaturi de Elizabeth Gabay am descoperit în Dobrogea Crama Domaine Dumetrier. Aici am găsit vinuri foarte bune, făcute de tânăra și simpatica Aurelia Badiur, absolventă a școlii franțuzești. Azi vă propun Mourvèdre 2018 de la la Domanine Dumetrier, probabil singurul vin românesc din acest soi.

—-Nasul fructat și cu iz de pământ reavăn e dublat apoi de un gust cărnos îmbăiat în fructe roșii, foarte ușor vegetal pe final. Cu o textură bine închegată, taninuri deloc aspre și la un alcool de numai 13.5% acest vin este primul Mourvèdre obținut în Dobrogea și deja promite multe. Soi de climat cald, Mourvèdre (numit în Spania Mataro sau Monastrell) impresionează prin similitudinea gustului cu cel al cărnii de vită medium-rare făcută cu sos de vișine.

—-Investiția Domaine Dumetrier de aproape 17 milioade de euro în cramă și complexul SPA cu port la Dunăre se anunță a fi cea mai mare în domeniu din întreaga Dobroge, poate chiar din România… Și cine știe, poate în viitor vom avea de la ei și un rose de Mourvèdre sau un vin fortifiat…
Până atunci, degustăm proasptul lansat Composition – un rose din Syrah al anului 2020.
Succes!

2 comentarii

  1. Si il gasim, unde?

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.