—–Masa de Anul Nou mi-a dat ocazia sa incerc cateva vinuri noi pentru mine.
—-Pe langa joaca de-a bucatareala, am avut posibilitatea sa experimentez cateva pairing-uri cu vinuri care se anuntau de success. Se spune ca e bine sa mananci peste la cumpana dintre ani. S-a facut! File de somon “bandajat” in bacon si cu un simplist piure de carofi, iar in pahar un viognier Ktima Gerovassiliou 2014.
—-Ca sa fiu sincer, n-am mai incercat viognier grecesc niciodata, eu fiind un amator al acestui soi (cam răruț pe la noi). Frumoasa culoare: galben-verzui stralucitor. Arome placute de verdeturi, fructe albe necoapte care dezvolta o mare prospetime.
—-Un vin sec bine de tot, destul de plin, corpolent, dar vesel. La fiecare inghititura iti dai seama cat de revigorant devine si ce bine se “asorteaza” cu fileul din farfurie. Chiar daca are 13,5 vol. de alcool e un vin bine lucrat, fin si carcterizat prin eleganta. Poate ca mi l-as fi dorit cu o usoara aciditate mai ridicata, ce l-ar fi dus spre +7papioane.
—-RaSto
Hai noroc in 2016!