Cu toate ca i-a cam venit vremea, primavara se lasa inca greu. Pentru mine acest moment era poezie curata: abia asteptam sa deschid facebook-ul ,sa vad postarile domnisoarelor cu picioare pana la cer, umbrite cat se poate de putin de fuste mini, tricouri mulate sau blugi la fel, lucruri din acestea, care-ti trezesc brusc cheful de viata si-ti ridica moralul, sau mai stiu eu ce!
Dar, daca deschizi in aceste zile facebook-ul nu vezi decat platouri de ciolan cu fasoale, sau milioane de coaste de porc, gatite in toate felurile. Ori prietenele mele de pe aceste pagini au imbatranit, au devenit brusc din vegane (cred) – gurmande, ori acesta o fi noul trend primavara – vara!
Oricum, nu poti sa te… pui contra curentului, asa ca dorind sa fiu in “tendinte”, am dat fuga acasa si am pus la cuptor ditamai halca de coaste! A iesit apetisanta si de aceea mi-am permis sa deschid o sticla de vin alaturi. Bineinteles vin rosu, numa bun pentru mine, sau mai ales pentru verisoara ce-mi tinea companie.
O sa va povestesc in continuare despre vin, ca despre verisoara nu va spun decat ca i-a placut…, vinul!
Cuve Paul Rezerva 2012, de la Crama Ferdi , un mic producator din Dealu Mare, care din punctul meu de vedere face vinuri minunate.
Cel de fata este un cupaj din: Feteasca Neagra 75%, Cabernet Sauvignon 25%, tinut la baric timp de 24 luni.
Pus in pahar dezvolta o culoare opaca, poate si din cauza faptului ca vinul este nefiltrat. Aromele fine pleaca de la fructe rosii de padure, spre ciocolata si mirodenii, fara macar sa aminteasca de senzatii dulcege, lucru care mie mi-a placut nespus.
Atacul este placut, scotand in fata o aciditate cat se poate de buna si echilibrul care nu lasa sa devina deranjant alcoolul de 14,5%. Catifelat, corpolent si fara tuse gemoase, vinul pare cat se poate de fresh, viu si usor de baut. Un vin frumos, pe care eu l-am apreciat la 89 – 90 puncte si care, daca esti in preajma “ verisoarei” potrivite iti aduce multe, multe idei.
Idei bune, confirma si verisoara…, asa ca va doresc succes!
Bogdan
Comentarii recente