Rose Riviera 2011 LacertA

Scris la 24 septembrie 2012 in Povesti despre vin | 7 comentarii

    Ultimele zile călduroase de vară. Tundem iarba în curte, stropim și după atâta muncă istovitoare, zic să ne omenim cu un vin roze, că n-am mai băut de ceva timp. Numita Rose Riviera 2011 se ia de gât din răcitor (ținută la 9 grdC), se desface de dop și dau să mai citesc odată pe spatele duduiei: “vinificat în alb din Blaufraenkisch” (soi austriac, taninos, cu aromă de cireșe). Vinul ăsta a fost lansat doamnelor, drept Marţişor în luna martie 2012. Frumos. La 6 luni de la eveniment sărbătorim şi noi “autumn equinox”  după cosit.
Ce zic analizele de laborator?  Culoare frumoasă de sirop de căpșuni și ceva somon, cu stralucire și picioruse lunuungi. Miroase bine, fructe roșii de pădure și căpșunele. Atacul acid, acrișor, fructos cu urmă usoară de amărui și alcool, care apoi se echilibrează. Se simte ceva elegant acolo, dar în stilul lui Mihai Baniţă, pe care l-am auzit cu urechile mele: „mie-mi plac vinurile un pic mai alcoolice”.
Reiau paharul și îl agit iar, de dragul piciorușelor alea lungi. Îmi imaginez o don’şoara cu pantofi cu tocuri mari și care face reclamă la ciorapi roz. Ei bine, piciorușele se scurg în gură și nu-ți stau în gât, pentru că vinul e bun, dar nici pe după umeri nu poți să le dai… Hai, gata cu viziunile.
Din punctul meu de vedere, se clasează în primele 3 vinuri roze din România.
E mai bine să numeri paharele băute, pentru că la 13,8 grade alcool, te cam face. Băut seara pe terase la mare, cu brânzici fine, vinul va ieși și mai bine în evidență, mai ales dacă  ai franțuzoaica lânga tine.

RaSto

7 comentarii

  1. „soi austriac, taninos, cu aromă de cireșe” – zis si Burgund (Mare) pe-aici pe la noi pe la tara.

  2. Interesant este cum zic analizele de laborator despre culoarea frumoasa de sirop de capsuni si de somon.Acum se nasc (cu forcepsul) doua intrebari :1. Ce aparat din laborator si cu ce tip de ecran a detectat culoarea de sirop de capsuni ? 2. Oare e vorba si de sirop de somon ,ca vreau si eu !NU sa fiu somon ,ci sa gust siropul acela.Am o intrebare,finala : dupa cate pahare de rose ai scris aceste elucubratii ?Sau l-ai baut cu frapiera ?Bine vere,esti de belea !

  3. de retinut! dar imi cresc si mie picioruse luuungi daca-l beau? 😉

  4. Of,Doamne,ce mai face bautura din om ! Stimate domn autor de articol, sunt atat de multe aberatii incat mi-e greu sa gasesc o fraza corecta in acest material.Ce branzici fine recomanzi „mneatale ” la rose ?Ca daca te gandesti la branzeturi semitari de tip Tilsit,Masdaam sau daca doresti din cele cu crusta de mucegai (Brie,Camemebert) ,chiar daca gandul iti zboara catre cele cu mucegai interior (Danish Blue,Fromage Bleu,Stilton,Blue Cheese etc) esti foarte departe de realitate.Nu ai nici cea mai mica idee despre vin sau despre asocieri culinare,nici picioare de femeie nu ai vazut prea mult,e clar,dar esti obsedat de ele.Eu te sfatuiesc sa o lasi mai moale cu alcoolul,in cazul tau e mai mult decat daunator !

  5. Asa, avem comentarii.
    Si uite cum vin prietenii in ajutor. Da, Burgund. Multumesc Berbecutio.

    Draga Doina,…nu m-as risca prea tare sa garantez cresterea lungimii picioarelor, dar sigur merita incercat. Acum, daca exista modificari de dimensiuni prin alta parti ale corpului, nu dati vina pe Rose-ul Riviera. Degustare placuta !

  6. Publicitate v-a trebuit! :)))
    Reformulez: welcome to the club!

    • Ce sa zic ?! asta-i viata ! Cum crezi ca mi-as fi regasit un „var” ca Marcelica Poureanu sau sa fi cunoscut un specialist de branza precum dl. Aurel?
      N-ai idee cate ne unesc 🙂

Trackback-uri/Pingback-uri

  1. Pink on ice » Povești cu vin - [...] atras de noile rozeuri de 2013. Pink din gama Fine Wine și cel „clasic” RosE, adică fostul Riviera. ….Nu…

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *