Illuminati

Scris la 21 mai 2013 in Povesti despre vin, Slider | 6 comentarii

….Ceea ce numim realitate este, de fapt, un fenomen care se desfașoară pe două planuri.
….Primul, al pieței de vin, cel vizibi și la îndemâna oricărui om care citește presa, se uită la tv, umblă prin localuri, în hypermarket sau accesează magazinele online. Acestea sunt doar vârful aisbergului.
….Cel de al doilea plan este cel nevăzut de cei mulți. În dimensiune ascunsă a internetului, prin intermediul bloggurilor, se pune la cale însăși viitorul mondial al vinului. Autorii? Un grup ocult care veghează destinele tuturor de ceva ani.            Cei care au auzit de ei, le spun Bloggeri de Vin, dar nu vă luați după asta. De fapt, umblă acoperiți sub denumirea de Illuminati.
….Mișcarea – formată din liber-cugetători ai enologiei sau și mai rău: ingineri, profesori, doctori, economişti, sociologi și alte meserii aparent oneste, angajați sau antreprenori – urmărește să promoveze perfecționismul vinului în formă calificată, prin intermediul web-urilor și bloggurilor proprii, transformând internetul și rețelele de socializare în platforme de propovăduire a vinului în țară și nu numai. Binemeritata acuză care li se aduce în mod curent este aceea de permanent complot asupra ierarhiilor şi dorinţa de răsturnare a monarhiilor, religiilor şi legilor care dictează în piaţa de vin, iar dorințele lor sunt nestăvilite.
….Organizați mai riguros decât mișcarea browniană, bloggerii de vin acţionează individual sau în grupuri mici şi de multe ori lovesc în mod ţintit, dând lovituri ce pot lăsa sechele vinurilor proaste sau preţurilor nejustificate. Oculta mişcare poate reacționa violent şi imediat prin reprezentanții săi, adesea numiți toxici, la acuze de integritate, onestitate, obiectivism, moralitate, îmbogățire pe bază de postări sau abateri de la charta mișcării (încă nescrisă). Cred că vă e clar, că actuala criză economică, precum şi terorismul pot fi o glumă pe lângă atacul bloggosferei Illuminati.
….Numele ocult vine și de la faptul că din resurse proprii, membrii mișcării fac analiza vinurilor cumpărate, alocând fonduri uriașe, cu care state sărace și-ar putea plăti datoriile externe (în avans). Illuminati citesc permanent cărți și reviste de specialitate, fac cursuri de profil și sunt prezenți la toate aparițiile, târgurile și lansările de vin din țară și din lume. În mod foarte perfid, unii organizează evenimente de entertainment, culturale și caritabile având ca unic scop prezentări de vin, de cele mai multe ori, vinuri noi și chiar foarte bune. Aceste acţiuni se desfaşoară sub numele de cod: degustări de vin. Diabolicul lor program nu se opreste aici, adesea sfătuind propietari şi manageri onești de localuri ce vinuri să ofere în liste, ce pahare și cum se servește sau se vinde vinul mai bine. Mai nou, există zvonuri depre Illuminati că ar putea participa la concursuri de vin, atât naţionale, cât şi internaţionale. Sub aparenta mască a persoanelor onorabile, unii bloggeri de vin organizează excursii prin crame și centre viticole, făcând cunoscute locuri, podgorii, investiții în vinificare și evidentiează oameni care cu dăruire muncesc cinstit și care, în naivitatea lor, nu cunosc adevaratul substrat.
….În ocult-zie, evitați persoane care pot fi dintre cele descrise mai sus, indiferent cât de prietenoase, joviale şi dinamice vă pot părea la prima vedere. Dezabonați-vă de la orice newsletter suspect de vin și dați restart direct calculatorului la apariția vreunui articol scris de persoane cu semnalmente de acum cunoscute.
….Luați în serios cele scrise, pentru că, oricum, vinul vă poate îmbata, iar cititul strică vederea.
….Ocultul,
….RaSto

6 comentarii

 1. Cum bine spuneau strămoşii latini, IN VINO VERITAS! 😛
  Rămân indatorat pentru informaţiile absolut revelatoare asupra lumii neştiute care ne înconjoară 😉
  Totodată mai rămâne intrebarea: ce vin recomanzi pentru sărbătorirea ILUMINĂRII produse de lectura articolului? 😉 NU de alta, dar cum spuneam, ÎN VIN ESTE ADEVĂRUL 😉 😛 :))

  • Centurioane, daca ma intrebi pe mine, evident un alb 🙂 Dar poti incerca si un roze. Ia spune-ne, de exemplu, cum ti se par finalistele de la Centura Roze de saptamana trecuta? (Liliac si Corcova)

   • Pe un „alb” aş fi „mers” şi eu… da’ acu’ apare firesc întrebarea, sec, demisec demidulce, sau dulce, uşor mai de vară sau mai cu greutate să se asezoneze evident cu importanţa cunoştinţelor dobândite… 😉 Eh, uite câte dileme se nasc din dorinţa de a cunoaşte adevărul. 😛 🙂
    Acum imediat degust aroma „rozelor” şi nu mă refer la dulceaţa de trandafiri :))

    • hai sa vedem ce-ti propui sa mananci si vb dupa aia de vin, ce zici?

 2. Am pierdut deja laptop-ul ! E rau cu blogurile astea despre vin ! :))

  • a trecut ceva timp. l-ai gasit?

Trackback-uri/Pingback-uri

 1. Who gives a crap… » Povești cu vin - [...] rolul presei de specialitate și a PR-iștilor “arondați” cramelor este binișor preluat de “illuminati”. –-Bugetele din ce în ce…

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Bloguri, Bloggeri si Cititori