Solo Quinta 2015

Scris la 22 ianuarie 2016 in Povesti despre vin | Niciun comentariu

—-Vinurile noi aparute starnesc intersul pasionatilor de vin. Iar cand un vin, care, constant in ultimii ani, s-a bucurat de mai multe elogii, precum Solo Quinta de la Cramele Recas isi face aparitia, atunci devii curios si il cumperi repede.
—-Anul trecut, SQ 2014 (cu componenta sa de vin rosu – cabenet franc) a adus Romaniei o mare medalie de aur. Acum, vinificatul in alb este Negru de Dragasani (pe langa Chardonnay 63%, Feteasca Regala  15.5%, Muscat 16% si doar 4.5% Sauvignon).
—-Mici insertii verzui in corpul galbior si stralucitor al noului vin. Asa mi s-a aratat mie la drum de seara. Aromele  placute, la care contribuie din plin muscatul si feteasca regala, te duc cu gandul la miere, musetel, fructe albe bine coapte, dar gasesti si tenta de fructe tropicale cu care cei de la Recas ne-au obisnuit la vinurile albe.
—-Da, e baricat! Vanilia si izul usor lemnos sunt acolo. Si trebuie sa-l lasi sa respire ceva inainte de a te infrupta din “taraba de fructe” care te asteapta in pahar. Adulmecat la diferite momente in care-si ia aer, poti observa cat de schimbator e. Si asta-i ofera quelque chose-ul care-l face interesant, promitator si surprinzator.
—-Fructele albe si cele exotice, adaugandu-se si pomelo, confirma si in gust. Vinul are robustete si echilibru, dar ceea ce il defineste mai bine, din punctul meu de vedere, este eleganta si finishul lung. Poate mi-as fi dorit ceva mai tonic sau o proportie mai mare de sauvignon blanc in detrimental muscatului si sigur s-ar fi cocotat spre 8 papioane. Dar, sa nu-L maniem… Asteptam medaliile.
—-Succes SQ!
—-RaSto

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Bloguri, Bloggeri si Cititori