Vine vara. Noi ce bem?

Scris la 27 aprilie 2014 in Povesti despre vin | Niciun comentariu

….După primele două zile de GoodWine, în care oferta de vinuri este extrem de bogată (peste 1000 de etichete prezentate), m-am gândit să împărtăşesc cu voi impresiile pentru două din vinurile care mi-au plăcut mult şi cu care merită să vă întâlniţi în vara asta pe terasele restaurantelor sau acasă cu musafirii în zilele călduroase.
….Primul din ele este un vin de la Crama Avereşti, recomandat de un amic şi mult aşteptate de mine. E vorba de sauvignon blanc 2013.  Anunţat de dl. Claudiu Creţu – enologul cramei- pe la sfârşitul anului trecut şi amânat până la în februarie anul ăsta, uite că am dat şi eu de el de abia acum. Cu o etichetă în nota sobră a vinurilor sale (zghihară și aligote), sauvignonul se prezintă bine. Aroma e plăcută, cu tipicitate de soi, note ierboase și vivace, dar mai ales îmbietor și provocator. Nici gustul nu se dezminte și începe tare bine. Măr verde proaspăt, acrișor plăcut, aciditate destul de mare, sec bine de tot, dar mai ales simți prospețimea care-l face tonic. Cu 12 grade vol. de alcool în echilibru total cu aciditatea, acest vin se anunță un succes de piață. Față de calitățile vinului, asocierile culinare devin simple și la îndemâna oricui, pentru că e generos și plăcut în multe combinații. -7 papioane.
….Cel de al doilea vin este un roze franțuzesc. L-am încercat și pe cel de anul trecut și am și scris de-atunci. Elodie Rose Syrah 2013 produs de Domaine de Cantarelle și importat de SmartDrinks, surprinde mai întâi prin culoare. Acea culoare pală, după care tânjesc toți producătorii de roze, plăcută, delicată și prietenoasă. Nu insist asupra notelor de degustare, pentru că le regăsiți destul de reușite aici, dar aș marja pe relația de amiciție care se stabilește de la primul nas băgat în pahar și imediata dorință de a-l sorbi. Acest vin trezește curiozitatea și reușește să-ți placă de la prima înghițitură. Mă bucur că și în acest an confirmă să ne bucure pe deplin. +6,5 papioane.
….Nu vă mai țin de vorbă că mă grăbesc să ajung la ultima zi de târg pentru a descoperi şi alte vinuri. Sper eu ca propietarii și managerii de terase și restaurante să aibe în listele lor din vară tipurile astea de vinuri: prietenoase, plăcute și proaspete. Eu unul, tare m-aș bucura, iar prețurile vinurilor de mai sus sunt sigur că vor fi o surpriză plăcută pentru toată lumea. În primul rând pentru pentru iubitorii de vin cu bugete mici și medii.
….Noroc!
….RaSto

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Bloguri, Bloggeri si Cititori