….În ultimii ani numărul wine-barurilor și al magazinelor specializate în vânzarea de vinuri a luat amploare. Anul acesta, pe 1 februarie s-a inaugurat Private Wine, un magazin modern, funcțional, cu o ofertă mare și foarte frumos. Unul din acționarii acestui magazin este Mihai Nicolici, o cunoștință mai veche de-a mea. Ne știam din vedere de prin anii ‘87-’88, fiind colegi la Facultatea de Instalații. Apoi ne-am regăsit în 2007, fix de 1 mai, la Cormoran, într-o acțiune de ecologizare a Deltei Dunării, iniţiată de organizația Salvați Delta, condusă pe atunci de Dragoș Bucurenci.
….De atunci, ne revedeam pe la degustări, GoodWine-uri și alte evenimente bahice. Povestea lui Mihai în relația cu vinul este una foarte interesantă și pleacă de la un eveniment medical, doctorul său recomandându-i doar un strop de bere, ocazional. Și nu mai bine un strop de vin, decât unul de bere? Apoi, cu ocazia unei onomastice, sărbătoritul fiind un iubitor de vinuri, a decis să-i facă o surpriză, hotărând să-i cumpere un vin mai pricopsit. A mers la Arte & Vino și l-a cunoscut pe dl. Marian Timofti, de care a rămas impresionat.
….Probabil că atunci s-a produs declick-ul spre vin, care în scurt timp s-a s-a trensformat în pasiune. Atât de mare, încât astăzi, după ani de afaceri în domeniul distribuției de presă, a devenit nu numai o pasiune, ci și o afacere. Iar povestea continua, în timp ce Mihai a desfăcut o sticlă rece de tamâioasă românească Colocviu la Roma de la Casa de Vinuri Cotnari.
….Și eu mă pregătisem pentru întâlnire și adusesem un pește afumat, pastă de anșoa, sushi și ceva brânzici grecești pe felii de kiwi.
….Vinul nu-l mai încercasem de la degustarea din proiectul 20 pentru Pavel, din aprilie anul ăsta și mi se facuse poftă de o tămâioasă seacă. Frumoasă culoare. Gălbior, clar, limpede și tentant. Mihai remarcă aromele de fructe coapte dulci, dar și ceva vopsea!! Îl mai lăsăm 3-4 minute să ia aer și simt multe flori în nas, de parcă se mutase în grădina botanică în pahar. Și trandafiri și bujori și ceva frezii. Sărătura din gură ne obligă să-l degustăm mai repede și prima senzație e de dulce-acrișor foarte plăcut. La început mi s-a părut apos, pentru că l-am băut de sete, dar apoi simți că are putere, aciditate, alcool subtil(13,5%) și destul de mineral, iar Mihai conchide cu concluzia: extractiv! Corect. Finalul e sec bine de tot şi cere mizilicuri. Eu l-aș fi lăsat la un rest de zahăr ceva spre 3,5-4 g/l de zahăr, dar George Maluțan știe mai bine ce și cum. Mihai și cu mine „cădem la pace” și concluzionăm că e un vin bun, de peste 6 papioane si jumătate şi ne-a plăcut.
….Și continuând povestea lui Mihai, am aflat că pornise business-ul cu vinuri, mai întâi cu magazinul online Private Wine, însă nu se putea opri la atât, iar acum oferta pleacă de la magazinul în sine, până la consultanță, vizite la crame, organizări de degustari la tine acasă asistați de somelier și restul de evenimente legate de vin.
….Am plecat de la Mihai Nicolici nu înainte de a pune cap la cap câteva idei de proiecte comune, iar joi (5 septembrie), nu uitaţi să-l vizitați la magazin, unde are loc o degustare în „blind” de vinuri roșii şmechere.
….Noroc și succes Private Wine!
….RaSto
Razvan, tin sa-ti spun ca aveti un public minunat si ceea ce scrieti are un impact semnificativ. De cand a aparut articolul s-au inscris la degustare atat de multi incat am atins capacitatea maxima pentru magazin. Le multumesc si celor care te citesc si ii rog pe cei care nu au putut sa se inscrie la degustare, sa nu se supere dar nici sa fie prea inghesuiala nu-i in regula. Va asteptam in continuare la degustarile tematice ce vor urma. Ne gasiti pe FB la : https://www.facebook.com/PrivateWine ,sau anuntati-ne pe adresa de mail privatewine@privatewine.ro de intentia de a participa la degustarile noastre si veti primi fiecare invitatie. Multumesc mult, inca odata!
Spor!