7 Lampioane + Sauvignon Blanc Trapiche

Scris la 17 septembrie 2012 in Povesti despre vin, Slider | 5 comentarii

      15 Septembrie, pe’nserat – Chitila
     Pe malul râului Mangu, în parcul dendrologic din Chitila. Cum nu apucasem să-i serbez onomastica pentru cei 7 ani împliniţi ai lui Alexică, am zis să facem un minipicnic pe-nserat și la lăsarea întunericului să lansăm 7 lampioane în loc de lumănări.
     Am luat kit-ul de picnic şi ne-am instalat pe o banca mare, unde am aşezat tot ce trebuie, neuitând, însă, de un vin pentru „babaci” (Trapiche Sauvignon Blanc 2011) şi o şampanie bubble pentru copil. Toate au ieşit bine, cu excepţia vântului, care nu ne lăsa să aprindem lampioanele. Am jurat că nu ne dedăm la sticlă până nu lansăm, măcar, un lampion. Dă-i cu bricheta, cu lumânarea, întoarce-te după vânt şi… in sfârşit… Uraa… În timp ce primul lampion zbura deasupra lacului spre Otopeni, eu mă luptam, deja, cu tirbuşonul.
     Desfac sticla şi răsăre un urâţel dop gris de silicon inscripționat cu tot ce trebui pe el, inclusiv harta podgoriei din Argentina. Cum eu nu-mi propusesem să facem sesiune deschisă de geografie a Americii de Sud, mă apuc să-l torn în pahare. Culoare frumoasă, galbenă, stralucitoare.
Miros frumos, tipic de sauvignon, cu toate formele sale în pahar și în nas, un miros pronunțat, cu iz de citrice. În gură: atac plin, acrișor. Sec de sec. Acidulat bine, cu alcoolul echilibrat foarte subtil și un final amărui (cam apăsat). Alcool 13 %, dar zic că nu-l simți. Clar că ăsta nu-i vin să faci chef cu el, că te face vier pfoten la a 3-a sticlă.
      Un vin serios, clasic, bun și fiind foarte sec, cere mâncare.
     Ce mâncăm la vinul ăsta? Orice pește bun, dar parcă un somon afumat se pliază mai bine. Chiar și paste, brânzeturi, salate mai complicate, dar nici un cotlet de porc mai slab nu refuzați intr-o asemenea companie. Orice legume de pe la noi se califică pentru a însoți acest vin.
     L-am cumpărat de la Carrefour și nu a costat mai mult de 22 lei. Vinul e produs şi îmbuteliat de Bodegas Trapiche Invest –Mendoza Argentina.
     La mulți ani, Alexică!
     RaSto

5 comentarii

  1. Hai noroc si la mai mare! Spor cu blogul de vin2.ro in epoca 2.0 :))

    • Zilele astea la Carrefour, SauvBlanc Trapiche cu 16 lei ! E de luat !

  2. Multumim din suflet !

  3. La multi ani, Alex! De doua ori! O data pentru numele ce-l porti, nume de Sfant – cel legator de limbi eretice (asta pentru Razvan:) )si inca o data pentru aniversare! Sa cresti mare si frumos in toate cele! Sa ai sufletul curat si bun, sa fii cavaler, plin de har si de umor si norocul sa faca cu tine casa buna! Sa fii fericit, iubit, iubitul meu mic, si sa ai noroc cu carul! Cu mult, mult drag, Izabela (Jezebel)

    • Hei, ce surpriza ! Multumesc Iza. Spor si tie in toate !

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.