—Pentru ca imi place sa-mi bag nasul prin bucatarie, sunt destul de conectat la cursurile si atelierele de cooking, ma uit la emisiuni de profil si mai citesc (cateodata) ce preparate bengoase fac celebri bucatari ai lumii.
—De curand, Daniel Wendorf a lansat un nou proiect – Artisan Cooking Classes. De Daniel probabil ca ati citit si aici, dar asta se-ntampla cu ani in urma. Nu m-am putut abtine si m-am dus la cursul sau organizat la Kuxa Studio de la inceputul luniii martie, pentru a pune mana la treaba: beef tartar cu risotto Milanese, beef sandwich (cu dessing de parmesan, crispy quail egg alaturi de onion rings) si la final crepe Suzette.
Echipament de chef, bucatarie spradotata, reguli clare, ingrediente la superlativ, plus… atenta supraveghere al lui Daniel.
—Cat timp ne bagam toti in seama la primul fel, am tot degustat un placut pinot gris de la Lacerta 2014 din partea lui Daniel, insa dupa ceva timp, cand am ajuns sa ne autoevaluam frumosul si complicatul beef sandwich scosesem demult sticla de feteasca neagra Divinitas 2013 adusa de-acasa. Apucasem sa-l decantez cateva minute… Despre vinul asta am mai scris. Si cine m-a vizitat din afara si m-a intrebat de feteasca neagra, n-am ezitat sa-i recomand acest vin.
—Si pentru ca si colegilor de beef sandwich le-a placut, reusind sa cream un pairing aproape perfect, mai multi m-au intrebat: de unde, cat si cum… Ei bine, tocmai le-am transmis ce-am auzit… ca acest vin a ajuns la sfarsitul povestii sale, pentru ca cei de la crama m-au anuntat ca … s-a terminat. Asa ca se cuvine ca acestui vin multimedaliat la noi sa-i facem o plecaciune si sa-i multumim lui Gabi Lacureanu pentru inca o feteasca neagra de exceptie si sa ne luam la revedere de la un vin cre a facut cariera.
—Beef sandwich-ul pe care tocmai l-am invatat isi va cauta un alt vin pe masura. Sper sa-l gasesc in curand.
—Cu bine,
—RaSto
Comentarii recente