Ce mi-a placut la festivalul „Vin la Brasov”

Scris la 16 martie 2019 in Povesti despre vin | Niciun comentariu

“Scrie pe Vin2.ro” povești trăite de oameni care iubesc vinul. Astăzi o avem invitată pe Agnes Mattis-Teutsch. Iubitoare de vinuri și gastronomie, artist vizual, traducător autorizat engleza, germana, maghiara din Sibiu. Pasionata de călătorii, de autentic și natural. Colaborator al revistei Vinul.ro asigurand din 2018 traducerea in engleza a intregului continut.
—-Am ales să merg și eu în orașul meu natal, să mă bucur de cele mai premiate vinuri. Și nu numai. În cadrul festivalului organizat la Casa Armatei în Brașov, au avut loc și super petreceri: “Vinyl, Rum, Tapas and Wine” și “La Boheme Nuits Musicales”. A fost o petrecere pe cinste, care ne-a adus primăvara în suflete.
—-Desi am mai participat la degustarile de vinuri organizate in cadrul evenimentelor “Vin la Brasov” , “Vin la Teatru” și “Vin la munte”, de aceasta data am fost impresionată. A fost cu totul alt nivel fata de editiile anterioare, un nivel mult mai complex. Timp de trei zile, 40 de crame au adus la Brașov, peste 500 de vinuri premium. A fost un eveniment foarte bine conceput atât pentru cei care apreciază degustările de vin și în egală masura pentru cei care apreciază petrecerile cu muzică bună. A avut loc și un masterclass de excepție (Defectele vinului – Les Fleurs du Mal), susținut de colega mea de la Vinul.ro, Siliva Palașcă. Felicitări!
—-Și acum pe scurt despre un vin care mi-a captat atenția și care mi-a plăcut în mod deosebit. Este vorba despre Thesaurus Amadoc Pinot Noir 2016, creat de oenologul David Colin Lockley. David este din Anglia si de-a lungul timpului a lucrat în crame de pe tot mapamond-ul. A fost in SUA, dar și în țări din Africa și din Europa (Franța, România), ajungând până în Ucraina. Are o experiență în domeniu de aproape 30 de ani. Și acest lucru se face simțit și în acest minunat Pinot Noir. Când l-am degustat pentru prima dată, m-a trimis direct cu gândul la Noua Zeelandă, unde am fost în urma cu două luni, și unde am avut ocazia să degust vinuri Pinot Noir foarte asemănătoare. Cei de la Thesaurus spun că este “O comoară într-un pahar”, și le dau dreptate. Este un vin unic, creat din struguri cultivați pe o arie restrânsă în Dealurile Silagiului. Vinul este maturat timp de 12 luni in două tipuri de butoaie Burgundy și este produs într-o cantitate de doar șapte butoaie. El prezintă un complex de arome de zmeură, note de tabac și miros de cireșe coapte, este un vin ferm dar în același timp delicat și catifelat.
—-Eu l-am cumpărat și pentru acasă, și vă mai dau încă un sfat. Consumați-l dintr-un pahar special de Pinot Noir, preferabil de la Riedel. O să vedeți diferența!
Noroc!

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.