Ce nu stiu secuii?

Scris la 19 martie 2018 in Povesti despre vin | Un comentariu

Probabil că în Secuime se face cel mai bun gulaș din România. Cu multa carne și grăsime, cu cartofi și ardei iute, oamenii pricepuți pun ceaune imense la foc și fac o mâncare tare bună, pe care o mănânci cu lingura. Pentru că dacă nu bagi și o țâră de sos de-ală iute, n-ai făcut nicio treabă!
M-am apucat și eu sa fac în casă așa ceva, dar am adaptat totul la dimensiunile câtorva porții, încercând cu o oală ceramică la cuptor. Am pus de toate dintr-o carte de rețete și n-am dat deloc greș, însa n-am exagetat cu paprika.
A ieșit cum mi-am dorit, asemănător cu cel mai bun gulaș încercat de mine pe lângă Târgu Mureș, cândva. Numai că tocănița asta secuiască, nu merge fără un pahar de vin. Și încercând eu cu câteva soiuri alături, cred că am descoperit vinul cel mai potrivit…
Ce nu stiu secuii, care mănâncă de sute de ani gulaș, este că cel mai potrivit vin este o Băbească 2015 de la M1, îmbuteliat la Babadag. Nasul vinului vine domol cu arome de cireșe coapte, ceva vanilie, iar gustul desăvârșește toata armonia… corp subtire, light în taninuri, plăcut și vioi, cu alcool potrivit (12.5%). Completeaza și stinge perfect accentul de iuțeală al gulasului, dând amploare și potențând și mai mult mâncarea. Vinul are finish atât cât să-ți aduci aminte că e plăcut și mai vrei.
Vă invit să aveți aceasta experiență și vă rog să-mi spuneti și mie cum vi s-a părut.
Poftă bună,
RaSto

Un comentariu

  1. Mi-a placut mult articolul DVS. Multumesc!

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.