Centrul Vechi

Scris la 27 septembrie 2012 in Povesti despre vin | Niciun comentariu

Astăzi (26 septembrie) a fost o splendidă zi de toamnă. Aşa că am devenit imediat melancolic şi am hotărât să mă bucur de căldura soarelui şi farmecul Bucureştiului. Unde să faci asta mai bine decât în Centrul Vechi ?

Nu trebuie decât să te aşezi liniştit la o masă şi să priveşti. Aici sunt cei mai frumoşi oameni, cei mai serviabili ospătari, cele mai frumoase clădiri, aici zgomotul străzii devine muzică diafană. Iubesc acest Centru Vechi care mă înţelege, iar dacă mă simt pierdut în el mă regăsesc. Străzile lui înguste năpădite de praf şi obscuritate îmi umplu golurile din suflet urcând până la inima, apoi printr-o stranie rătăcire îmi ţin loc de iubită… şi aş mai putea continua! 🙂

Pe draq: e plin de femei frumoase, toate construite de zici că mănâncă la cantina partidului, zugrăvite şi tapetate de şi “Muma pădurii” arată ca “Albă ca Zăpada”! Şi stai de te uiţi ca prostul, ca săracul în traistă şi te întrebi de ce au unii noroc în viaţa să plece cu aşa ceva acasă. Atunci tu mic, negru şi urât ce eşti te apuci de băut să uiţi naibii de necazuri.

Aşa s-a făcut de am ales şi eu un vin uşor de vară şi foarte aromat: Gewurztraminer Kuhlmann – Platz 2011 din Alsacia.

Are o culoare galben-pai şi o strălucire frumoasă.
Mirosul (nasul) este de mango şi flori de salcâm, dulceag ce nu te duce cu gândul la vinul sec ce va urma. La gust pleacă de la dulce (în vârful limbii), trece prin faza de acrişor şi se încheie cu o tentă amăruie. Are o aciditate excelentă, o corpolența bună şi este destul de lung. Una peste alta eu îl apreciez undeva la 85-86 de puncte.

Partea interesantă cu acest vin este faptul, că după unul, două pahare îţi dezleagă limba, apoi din tipul mic, negru şi uscat devii “Făt frumos cu banu’ gros”, iar dacă nu treci de trei pahare nu te aseamănă nimeni cu “Balaurul cel beţiv şi idiot”.

E momentul când începi să te bagi în seamă cu domnişoarele chipeșe, rânjetul nemerniciei tale îţi apare neîntârziat pe buze, şi culmea dacă ai succes, vinul va fi apreciat şi de demnele urmașe ale Monicăi Columbeanu.

Eu unul vă urez de pe acum numai “succesuri”!

P.S. Acest vin îl puteţi gasi la  Carrefour, la preţul (de oferta ): 39,90 ron/sticlă .

Bogdan.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.