Cimarosa versus Andora

Scris la 21 septembrie 2012 in Povesti despre vin, Slider | 9 comentarii

    Ce veselie! M-am colorat pe faţă cu tricolorul nostru (ca şi al lor) şi m-am dus să asist la un moment istoric: România a învins o altă echipă naţională la fotbal pe Arena Naţionala! Dacă nu-i prindeam pe desculţii ăştia din Andora, nu ştiu cu cine mai făceam golaveraj. Am vrut să rămân la ieşire să-i cer un autograf lui Tănase, dar am auzit că se scrie cu cratimă, iar eu sunt un om civilizat. Oameni fericiţi şi aflueală greoaie spre mașini. “Hai să bem ceva”!, îi spun amicului Luci, cu care am fost la meci. Turcii 3-0, olandezii 4-1, dar şi noi sărbătoream un eveniment, ce mama zmeilor?! Ajungem acasă în Chitila şi scot din răcitor un Chenin Blanc – Cimarosa 2011/ Africa de Sud. Screw-Cap, etichetă frumoasă, hai cu el in pahare. Culoare uşor chihlimbarie, strălucitor, curios. Dăm cu nasu’n el şi… nimic de remarcat. Miros de vin dulceag, ceva citrice şi uşoare urme de oxid. Atacul… de niciun fel. Ușor dulceag,  ceva pepene galben. Apoi simţi cât de plat şi sălciu poate să fie. Apos, dar îi simţi ceva alcool (12,5 %) pus lângă licoare. Greu de definit şi total dezechilibrat. Să mă ierte producătorii, îmbuteliatorii germani şi importatorul, dar nu trece de nivelul de “zeamă cu aromă de vin”. Insist să mai iau o gură şi încep să simt şi gustul de vin oxidat (deja ?!). Deşi preţul e foarte tentant (9,99 lei/sticla la Lidl), în zi de calificări avem următoarele rezultate: RaSto – Lidl = 0 – 10 ; România – Andora = 4 – 0. Deci, rămân cu minus 6 lei la golaveraj! Concluzie generală:  dacă aveţi de renovat prin casă şi vă mişună lucrători prin preajmă pe la ora prânzului, orice Dorel ar fi încântat (poate) să bea acest  vin rece cu bule de Borsec în el. Plecând de la preţul de cumpărare şi scăzând transportul, sticla, eticheta, capişon şi căpăcel, nici nu vreau să mă gândesc ce sirop de struguri mai rămâne de băut.
PS.1 Pentru amatorii de chenin blanc, la Carrefour şi în magazinele Halewood Simonsig (tot Africa de Sud), evident cu preţuri inaccesibile pentru Dorel.
PS.2 Mi-a șoptit cineva (hush – hush), că în curând Lidl va aduce și vinuri bune.

9 comentarii

 1. Cimarosa sunt la fel de „bune” si „naturale” ca si vinurile din gama Villa Vinum din Kaufland. Lidl (nu Liedl) nu prea aveau vinuri bune nici prin alte tari, deci nu cred ca vor aduce aici ceva ca lumea.

  • Multumesc pentru corectare, BogdanC. Fiind prima „cimaroasa” si primind sfatul tau, sigur nu mai repet experienta. Si ca sa demonstrez ca nu tin la suparare, tot mai sper ca Lidl sa aduca vinuri rezonabile. Mai asteptam.

 2. Trebuia sa scrii si „FOTO BY….”, corect si important,nu? Sau macar sa-i dai o sticla de vin! :))

 3. Orice sticla de vin care nu are dop din pluta este fabricat ca in filmul Secretul lui Bachus, arunci o pastila in apa, putin alcool metilic si fabrici genocidul. Cu timpul orbesti :))

 4. Te inseli Rostov. Nu sunt cele mai scumpe vinuri, dar exista si de calitate. Adevarat ca in general in tari civilizate si cu traditie in domeniul vinului.

 5. Rostov, un screwcap nu are treaba neaparat cu calitatea vinului, ci cu problema TCA-ului si a defectului de dop in cazul plutei.

 6. Treaba asta cu dopul de pluta vs capacelul (screw-cap) e o prejudecata, care speram sa n-o mai vad si pe blogul asta.

 7. Foarte aproape de vinul pelin …….nu vazuse strugurele

  • 🙂 eu cred ca l-a vazut, dar de la atata drum si-a pierdut „impresia” !
   Dar, cica, isi ia revansa Lidl si lanseaza azi 23 de vinuri frantuzesti premiate, impreuna cu vinul.ro

   Avem sperante !

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.