Divinitas. De Paște

Scris la 3 mai 2016 in Povesti despre vin | Niciun comentariu

—-Feteasca neagră de la Intervitt am mai gustat-o. La crama din Viile Sudului în vara, dar și la Premiile de Excelență Vinul.ro din toamna anului trecut. Atunci avea o etichetă albastră. Mi-a plăcut de fiecare dată, dar ca a doua zi de Paște, parcă, niciodată.
—-În acest frumos noiembrie de inceput de lună mai, feteasca de la Dunăre s-a scurs brusc și vesel odată cu ce-a mai rămas din drob și restul bunătățurilor.
—-Are acele arome plăcute pe care eu mi le doresc de la o fetească neagră- prune, chiar prune uscate. Chiar dacă e mult mai robustă și curge mai gros, după primele două guri ajungi la concluzia că un pic de aer îi face și mai bine. De abia atunci se dezvoltă cum trebuie și apar și aromele de vișine, dar mai ales de cireșe amare. Izul de vanilie din lemn e prezent tot timpul, dar îmbracă frumușel alcoolul (de 13.5%) și dă rotunjime și eleganță, domolind taninii.
—-Cu post gust ușor dulceag, dar plăcut, feteasca neagră se cocoață la ++7 papioane, ajungând la concluzia că divinitatea a fost prin preajmă zilele astea.
—-Cu bine,
—-RaSto

Niciun comentariu

Trackback-uri/Pingback-uri

  1. BBQ Party în Valea Traciei » Povești cu vin - [...] cu Băse), și-mi spune că e mare fan fetească neagră!!! Eu venisem cu o sticlă de fetească Divinitas pentru…
  2. Bye, Bye… Divinitas feteasca neagra 2013 » Povești cu vin - [...] Divinitas 2013 adusa de-acasa. Apucasem sa-l decantez cateva minute… Despre vinul asta am mai scris. Si cine m-a vizitat…

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.