La Lilieci

Scris la 19 septembrie 2015 in Povesti despre vin | Niciun comentariu

—-Cand primesti o invitatie care are scris in subsol “dress code: black tie” trebuie sa o iei in serios. Sigur, conteaza si de unde vine si ce urmeaza sa se petreaca acolo… si mai ales sa poti merge.
—-Dar cand invitatia vine din partea prietenilor de la Crama Liliac, unde avea sa fie prezent proprieterul Alfred Beck (ce urma sa-si serbeze cei 70 de ani), enologul Rudolf Kritzan, iar gazda este Joseph Hadad (restaurant unde nu mai fusesem) si ti se anunta lansarea unei game noi de vinuri, nu are rost sa stai pe ganduri. Tot mix-ul de mai sus incepe sa-ti creeze asteptari. Mari.
—-Intampinati de ultimele sticle de rose Liliac din 2014, asteptarile au fost pe rand implinite pentru ca am intalnit nu numai echipa intreaga a celor de la Liliac, dar si amici vechi cu care ma vad mai rar. Am ciocnit mai multe pahare de orange wine cu Vestik-ii prezenti, cu RoVinHud-ul Zoli si cu Mihai – a carei frumoasa si romantata retrospectiva a ultimilor 5 ani ai Cramei Liliac o gasiti aici. Ne-am dat cu parerea despre Cuvee-ul Red (feteasca neagra cu merlot) si numai vocea placuta si speciala a Izabelei Barbu – Jezebel ne mai domolea din comentarea ultimelor ispravi din bloggerimea de vin.
—-Lansarea vinului Titan – o feteasca neagra intr-o prezentare extrem de eleganta (editie de 600 de sticle) – ne-a surprins definitiv, majoritatea gandindu-ne la potentialul sau de invechire, fiind un vin perfect echilibrat si n-am dat crezare pana la plecare zvonurilor ca ar costa 500 de lei… sticla. Asta pana nu am aflat direct de la sursa – Alfred Beck- ca asa este… Holbarea mea a fost una de final, pentru ca m-am si retras, urandu-le mult success. Eu nu mi-as face probleme pentru acest vin. Exista public pentru exotisme si la noi. Un vin rosu de Transilvania la peste 115 euro sticla nu intalnesti prea usor si e de pastrat ceva timp.
—-Dupa ani de confirmari ale vinurilor albe si mai ales rose, vine vremea si celor rosii, iar amatorii de Batman Forever pot conta si pe aceste vinuri.
—-RaSto
—-P.S. Helpful photos cdvin.ro & vinuldincluj.com

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.