”Muzica e ca vinul… te poate îmbăta!”

Scris la 17 septembrie 2019 in Povesti despre vin | Niciun comentariu

 
Pe 14 și 15 septembrie, vinul, muzica și cultura moldovenească s-au reîntâlnit în spațiul natural oferit de Lagoo-Snagov, la cea de-a doua ediție a Festivalului Vinului Moldovei, organizat de Oficiul Național al Viei și Vinului (ONVV), care reunește toate cramele din Republica Moldova sub brandul de țară Vinul Moldovei. O legendă vie.  Mihail, binecunoscut autor si interpretul melodiilor ‘Ma ucide ea’ si ‘Who you are’ s-a bucurat de atmosfera frumoasa si de publicul cald de la Lagoo.

 Ai fost pentru prima dată la Festivalul Vinului Moldovenesc?
Mihail: Da, pentru prima dată, m-am simțit foarte bine, am avut parte de o briză de vară, oamenii sunt foarte călduroși, a fost o experiență foarte frumoasă.
Ti se pare diferită atmosfera la genul acesta de festival, decât la un festival de muzică?

Mihail: Oamenii sunt mai bine încălziți, cred. Nu știu dacă pot să disting așa atmosfera față de un alt festival, dar vreau să spun că astăzi am avut parte de un public frumos. Realizezi de obicei dacă ai un public frumos după prima sau a doua piesă, dacă reușești să te conectezi cu oamenii. Și am sentimentul că ne-am conectat în seara asta.
Ce părere ai de asocierea între muzică și vin?
Mihail: E foarte frumoasă. Muzica e ca și vinul, te poate îmbăta. Nu ar fi vinul atât de bun fără muzică!
Ce vin s-ar potrivi muzicii tale?
Mihail: Depinde de zi, de stare, vinul roșu sec, s-ar lega frumos.
Cum ți se pare ideea unui festival al vinului moldovenesc în România?
Mihail: Ținând cont că avem în Moldova foarte multe vinuri bune și e important și binevenit acest lucru, pentru că oamenii au nevoie de atenție, de expunere, pentru că sunt foarte buni în ceea ce fac. Eu am copilărit în Republica Moldova, am crescut la țară, am cules vie toată viața, am făcut vin cu bunicul, cu părinții mei. Nu am băut ca ei, dar… Vinul e un subiect foarte bogat și ofertant. Oamenii o fac cu suflet și cu pasiune, asta e cert!

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.