,,,,Ce să mai mănânci frate? Ce să mai găteşti?
….Acum, când toată lumea nu mai poate de atâtea regimuri şi diete, dacă spui cuiva că mănânci ceafa de porc cu cartofi prăjiţi e mai mult decât o blasfemie. E ceva asemănător crimei cu premeditare. Din dragoste pentru porc, cred! Şi totuşi este o mâncare foarte gustoasă, excelentă, de nu-mi vine să mă mai ridic de la masă. Sunt un criminal asta e, dar tot mănânc până o să crăp! Aşa din întoarcere am aruncat şi doi cârnaţi, chiar dacă mâine am să mor! Dar astăzi… eu sunt împăratul, cu atâtea mirosuri în jurul meu, cu platoul plin de “porcării” şi cu o poftă de mâncare nebună.
….Alături am desfăcut un Cabernet Sauvignon 2011 de la Avincis. Este un vin tânăr, puternic, frumos. După prima înghiţitură simţi cum îţi curge sângele în vine, cum renaşti şi cum îţi revin puterile. Este exact ca o fată frumoasă, mirosind a flori şi fructe de pădure. Simţi pământul de sub picioare cum îţi vibrează şi dorinţele cum se ridică la cer.Şi nu numai dorinţele…
….O să mă întrebaţi dacă nu este prea tânăr? Da, este! Şi cine anume şi-ar dori să doarmă cu o babă în pat? Eu nu! Este exact femeia frumoasă după care tânjim de o viaţă fără să ne exprimăm, cea pe care o visam, prinţesa pe care o aşteptam din copilărie. Este elixirul tinereţii, este zâna blândă care ne-a mângâiat copilăria, este Gina Pistol la pahar!
//Nu rataţi Cabernetul Sauvignon 2011 de la Avincis!
….Bogdan
„…dacă spui cuiva că mănânci ceafa de porc cu cartofi prăjiţi e mai mult decât o blasfemie.” Asa este !!! Dar, majoritatea, bag mana-n foc si nu mi-o ard, sunt numai declarativi ! Sa se mai incalzeasca putin si sa vezi inghesuiala de vineri-sambata prin Alimentara si super-hiper-mini market, dupa ceafa, cotlete , muschi de porc si mici ! Fiecare spatiu, cat de cat verde sau chiar anumite cartiere, inclusiv cel in care locuiesc eu, vor arata ca niste altare pe care se aduc jertfe zeului…mancarii presupun! Si, NU mirosul de „legume la gratar” va fi cel dominant! :-)))
Mare dreptate ai Adriana ! 🙂
Ce regim…păi se asortează Cabernetul Sauvignon cu regimul lacto-vegetarian, zău aşa… 😉 Da, recunosc sunt un gurmand (nu un mâncăcios), îmi place însă savoarea unui grătar, sau unei fripturi, desigur garnisită cu legumele potrivite şi salata de rigoare… evident vinul (desigur de calitate, nu din ăla la PET de 2 L) nu ar trebui să lipsească de la un asemenea ospăţ regal.
🙂
Intre noi fie vorba, daca tot veni vorba de gratar, cotlet si celelalte „porcarii” tare dragi romanilor, numai cunoscatorii – mai mult sau mai putin intr-ale vinului- vor alege bautura asta la iesirile la „iarba verde” ( exista si iarba de alta culoare???). De regula , se practica „traiasca berea”. Indiferent de meniu, baxurile de bere pleaca „in bejenie” dupa cotlete, ceafa de porc, mici carnati scl. Daca e vin, e la pet (se transporta mai usor, nu se sparge, intra mai mult si alte asemenea „scuze”) Rar, foarte rar, am vazut, la asemenea „iesiri”, pe cineva care sa aprecieze si sa respecte vinul asa cum se cuvine ! De regula, cei care respecta vinul „in interior” il respecta si-l trateaza, ca atare, si „afara”! Parerea ( si experienta) mea! 🙂
Adriana, tocmai am vazut la televizor: romanii au iesit cu gratarul la „iarba verde”! Ce vrezi ca beau? Vin alb la pet ! 🙂 🙂 🙂
🙂 🙂 🙂
Deci, putem spune ca nu-i nimic nou sub soare! N-au invatat nimic de anul trecut pana acum! Vin alb, la pet, alaturi de ceafa de porc ! Dar, sa nu fim rautaciosi : poate vinul la pet merge foarte bine cu E-urile, antibioticele si hormonii de crestere din pulpele de pui apartinand aceluiasi gratar! Gusturile nu se discuta !!! ( eu si gura mea mare)
🙂 🙂 🙂
Ca sa nu mai vorbim ca vinul alb -la pet- se comercializeaza la pret egal cu cel al unei cesti de ceai intr-o locatie fara pretentii.( sau e facut „casnic” din via lu’ tata-mare, din cateva kg de struguri si cateva kg de zahar) Poti face si un „spritz’ cu apa minerala !!!( usurel, racoritor, il poate bea tot neamu’, pot sa-i dau si lu’ „ala micu'”) Numai avantaje!!! :-))) N-ai solutie! Cat se promoveaza astfel de imagini si „stiri”…slabe sperante de educatie! Si, „sezonul gratarelor” abia a inceput!
Mi se pare mie sau vinul respectiv este fix ca nuca in perete? Poate ma insel, insa doar la auzul cuvantului ceafa parca nu ma pot duce cu gandul decat la un PET de bere. Si totusi, gusturile nu se discuta, poate o sa incerc si eu vinul la ceafa, macar o data.
Stefan, merita sa incerci si crede-ma pe cuvant ca nu o sa regreti nimic !
Stefan, berea merge mai greu sau aprope deloc acompaniata cu mancare. In schimb merge bine cu …seminte, alune etc…O sicla de vin rosu la o ceafa de porc la gratar merge de te lingi pe degete..Atentie sa nu fie babanu’ sau muscatel
Adevar graiesti ! 🙂
Totuşi exagerăm încăpăţânându-ne să numim vin, lichidul alb-gălbui la PET de 2L. Probabil în acest caz, autohtonul şpriţ chiar are darul de a înnobila respectiva licoare 😉
Ce sa zic : mare dreptate ai ! 🙂
Cu scuze !!! Si multumiri pentru rabdare (in cazul in care o aveti sa „lecturati asta!)
http://adriana-modus-vivendi.blogspot.ro/2011/10/replica-urmatoare-apartine-unui-bautor.html
CORECT !!! Cu mentiunea ca „spritzul” nu-i chiar autohton!