“Scrie pe Vin2.ro” povești trăite de oameni care iubesc vinul. Astăzi o avem invitată pe Adelina Boboc. A studiat Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării și PR si este de 10 ani redactor la Agentia de presa Rador (Radio România). Adelina a absolvit cursurile de somelier la Winetaste School si este Project Manager la Vinul.ro.
—-Sărbătorim ieşirea din carantină şi, mai ales, redeschiderea teraselor şi a litoralului cu un vin roşu pe măsură – deja consacratul Bon Viveur, de la Licorna Winehouse (Dealu Mare). Bon Viveur 2014 este vinul roșu produs în România premiat la prestigiosul Decanter World Wine Awards cu Medalia de Aur în 2018, unde a obţinut 95 de puncte. În 2017, a fost medaliat tot cu Aur la Berliner Wine Trophy. Unul dintre preferatele mele, mi-a confirmat şi de data aceasta că este un vin de excepție, cu care nu ai cum să dai greș. Cupaj din două soiuri, Cabernet Sauvignon și Merlot, Bon Viveur 2015 este o capodoperă a enologului Gabi Lăcureanu pentru Licorna. Vinificat în stil bordolez, este foarte echilibrat, dar cu personalitate. Culoarea este roșu rubiniu intens, aciditatea prietenoasă și taninurile rotunde. Alcoolul de 14,3% este bine integrat. Necesită aerare în decantor, cateva ore, înainte să își dezvăluie aromele. Gustul este suculent, predomină fructele negre – prune afumate, coacăze, afine, cireșe negre – dar și ceva condimente – cuișoare, scorțișoară – și ciocolată neagră. Post-gustul este persistent și completat de arome subtile de vanilie și tutun. Pentru winepairing, recomand un steak medium rare cu sparanghel sau cotlete de miel cu ierburi aromate.
—-De urmarit si vinul din recolta 2015, recent medaliat cu aur la recentul VINARIUM IWCB de luna trecuta.
Comentarii recente