Trofeul Somelariei ASR 2018

Scris la 28 septembrie 2018 in Povesti despre vin | Niciun comentariu

Asociatia Somelierilor din Romania (ASR) impreuna cu Alexandrion Group si-au desemnat castigatorul Trofeului Somelariei – editia a 15-a.
In 26 septembrie, la Hotel Pullman, in finala au ramas 4 concurenti: Marian Muntean, Iulia Scavo, Filip Florian Zota și Ionuț Andrieș. Probele finalei? Doar 4: analiză meniu, degustare vin în orb, decantare și servire vin, precum și simularea interacțiunii dintre client și somelier în restaurant.
Emotii? Da, mai mult pentru juriu și public, dar nu și pentru câștigător.
==Iulia Scavo. Dupa mai multe cursuri de specialitate și a unui master în marketingul băuturilor, experiența Iuliei și-a spus cuvântul și de-a lungul timpului, pentru ca a reușit să cucerească și juriul marilor competiții internaționale, fiind în momentul actual deținătoarea a peste 17 trofee la cele mai importante competiții din lume. Marele premiu din cadrul competiției Trofeul Someleriei 2018 oferit cu sprijinul Alexandrion Gruop, îi va da posibilitatea să reprezinte la cel mai înalt nivel România. Pe lângă reprezentarea la nivel international, Iulia vrea să aibă un rol activ în industria vinurilor pe plan local, având un plan ambițios de organizare de trainguri pentru tinerii somelieri, de a împărtăși toate cunoștințele asimilate până acum în vederea lansării și propulsării în industrie a celor mai talentați și pasionați români.
Interesant de retinut ce spune Iulia despre vin:
“Vinul este cultură, patrimoniu, vibrație dar si corpuscul condensat ce dă sete de cunoaștere. În acest microcosmos se ascunde un univers care surprinde cu fiecare carte deschisă, fiecare peisaj viticol contemplat, fiecare om in spatele unei povești cu vinuri, și mai ales cu fiecare pahar degustat. O lume întreagă într-un pahar de cultură, cu istorie, geografie, geologie, științe exacte sau naturale, chimia noastra intrinsecă, rigoarea matematică a științei viti-vinicole, hazardul majestuos al naturii, dar și un spirit ce se asociaza în mod fericit cu artele vizuale, auditive, și evident arta culinară. O sumă de elemente prețioase în care m-am regasit pas cu pas de zece ani pentru a mă pierde pentru totdeauna cu pasiune! ”.
Felicitări Iuliei Scavo, organizatorilor și turutor implicați în concurs.
RaSto

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.