Un must try

Scris la 3 mai 2020 in Povesti despre vin | Niciun comentariu

“Scrie pe Vin2.ro” povești trăite de oameni care iubesc vinul. Astăzi o avem invitată pe Adelina Boboc. A studiat Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării și PR si este de 10 ani redactor la Agentia de presa Rador (Radio România). Adelina a absolvit cursurile de somelier la Winetaste School si este Project Manager la Vinul.ro.
—-In ”maxi-vacanța” de 1 Mai de anul acesta (în alți ani ne bucuram de una mini, acum abia așteptăm să ne întoarcem la muncă), am sărbătorit acasă cu un vin potrivit langa preparate din carne sau un desert bun, cum tradițional ne stă bine de Ziua Muncii: Feteasca Neagră 2018, de la Strunga Winery.
—-S-a mai scris aici despre vinurile de la Crama Strunga, dar Feteasca Neagră 2018 a fost o surpriză extrem de plăcută pentru mine. Vinul, produs în ediție limitată, este cu siguranță un hit al cramei de langa Iași și este , în opinia mea, un must try pentru iubitorii de vin pe care îl voi recomanda cu drag de aici încolo. Baricată timp de 10 luni, vinul este relativ tânăr, dar deja își arată potențialul și poate fi băut fără emoții încă de pe acum. După aerarea de cateva minute, primul nas m-a dus cu gândul la un Primitivo – aroma de violete – apoi am simțit predominant cireșe negre bine coapte. In gust treaba se schmba, pentru ca are, pe lângă suculența fructelor, note picante, de piper negru și cuișoare. Fructat, proaspăt, lejer pentru o Fetească, ceea ce il face ideal pentru a fi servit atât ca atare, cât și în combinație cu preparate din carne roșie, nu foarte grele. Pentru un pairing unconventional, încercați-l cu moelleux de ciocolată, veți fi încântați de cât de bine completează gustul dulce-amărui.
—-Stay tuned for more…

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.