Un vin memorabil

Scris la 15 decembrie 2023 in Povesti despre vin | Niciun comentariu

—-Am avut plăcerea să particip la o cină numită O poveste de Crăciun organizată de Winesday – Carmina Nițescu alături de Adriana Sohodoleanu la Băcănia Veche.
—-Câteva vinuri de referință și dish-uri potrivite pe masura lor, dar dacă mă pui să zic repede ceva care m-a marcat tare, n-aș ezita să spun Syrah-ul de la Bauer!
—-Am tot degustat vinuri din soiul Syrah/Shiraz, în tot felul de stiluri. Străine sau românești. Chiar și dintre cele produse la noi, fie în nord-vestul țării, Banat, Oltenia, Dealu Mare sau Dobrogea, multe deosebite și care pot concura oricând cu cele de-afară, totuși, cel făcut de Oliver reprezintă (pentru mine) varinta etalon sau școală. E un vin de manual, care respectă tot ce-am citit și studiat cu paharul lângă mine referitor la tipicitatea sau expresie de soi (culoare, arome de condimente, fruct, corp, nivel taninuri, eleganță).
—-Mulți știu că laboratorul cramei Bauer a scos adesea bijuterii din mai multe soiuri, iar lui Oliver nu-i trebuie vreun DOC ca să desăvârșească o sclipire de vin.
—-Pur și simplu, un vin memorabil. Syrah 2020 Crama Bauer.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *