Vin de Paște

Scris la 18 aprilie 2020 in Povesti despre vin | Niciun comentariu

“Scrie pe Vin2.ro” – povești trăite de oameni care iubesc vinul. Astăzi o avem invitată pe Daniela Jitaru din Republica Moldova, iubitoare de vinuri, degustator autorizat, certificată in analiza senzorială a vinurilor, sommelier atestat ASE (Association Des Sommeliers D’Europe), în prezent specialist in domeniul certificării organoleptice la Centrul Național de Verificare a Calității Producției Alcoolice din Chișinău.
—-Medaliat cu aur la concursul EURASIA WINE&SPIRITS COMPETITION, Pastoral de Javgur 2014 este vinul cu un şarm aparte, produs din Cabernet Sauvignon, culeşi cu mare grijă, de pe un terroir excepțional! In Moldova de la noi, de Sărbătorile Pascale, acest tip de vin are un loc de frunte pe masa de Paşte şi este deseori folosit la ceremoniile religioase. Acest vin va face casă bună cu tradiționala pască sau cu un cozonac, desertul nelipsit de pe masa de sărbătoare a creştinilor.
—-Cu o culoare rubiniu intens si buchet expresiv, care împleteşte arome evidențiate de prune uscate, ciocolată neagră, miere, vanilie, fructe negre, vişini răscoapte, ierburi, frişcă. Gust plin, cremos, catifelat si rotund. Postgust? Şi aici începe nebunia… persistența rodiilor, ciocolatei, cireşelor amare, coarnelor, vişinilor, te face să revii la acest vin iar şi iar! Vin, asupra căruia s-a depus multă străduință, dragoste şi dăruire! Aici vreau să-i aduc felicitări tehnologului Aliona Scutaru şi intregii familii Scutaru pentru munca care o depun zilnic si care sunt deținătorii Vinăriei Javgur construită în anul 1957 din satul Javgur, raionul Cimişlia, aproape de Valul lui Traian ,,De Sus”, care străbate teritoriul Republicii Moldova de la râul Prut până la fluviul Nistru. Vinăria Javgur este înconjurată de 85 ha de viță de vie proprie cu soiuri clasice: Chardonnay, Sauvignon, Pinot Gris, Riesling, Traminer, Muscat, Pinot Blanc, Pinot Noir, Merlot şi Cabernet Sauvignon. Obiectivul Vinăriei Javgur este producerea vinurilor de buna calitate, folosind toate tehnologiile moderne şi îmbuteliind doar loturile celor mai bune recolte ce dezvoltă calități gustative excepționale şi cu o personalitate aparte.
—-Cu Pastoral de Javgur se va potrivi de minune si cu un desert special moldovenesc, cu următoarea rețetă: prune uscate, fiert in vin Pastoral, umplute cu nuci, asortate cu o cremă din smăntână dulce si afine, mure şi ciocolată! Degustare placuta si pofta buna!

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.