Vinoteca istorică estimată la 600.000 de euro

Scris la 4 noiembrie 2021 in Povesti despre vin | Niciun comentariu

“Scrie pe Vin2.ro” povești trăite de oameni care iubesc vinul. Astăzi o avem invitată pe Adelina Boboc. A studiat Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării și PR si este de 10 ani redactor la Agentia de presa Rador (Radio România). Adelina a absolvit cursurile de somelier la Winetaste School si este Project Manager la Vinul.ro.
—-Toamna vine cu vești bune din Drăgășani: Vinarte a scos la vânzare sticlele din vinoteca istorică, a căror valoare estimată ajunge la 600.000 de euro! Vinurile sunt disponibile exclusiv pe site-ul producătorului, la prețuri cuprinse între 500 și 7.000 de lei.

Lansarea vinotecii s-a făcut sub titulatura #SuntCabernet. Bolovanu, iar oaspeții de la crama din Sâmburești au putut degusta, în prezența enologului Iustin Urucu și a reprezentanților cramei, legendarul vin Cabernet Sauvignon “Soare” 1999.

—-Soare 1999 s-a dovedit o capodoperă reprezentativă pentru soiul care se identifică perfect cu parcursul cramei, de la înființare și până în prezent – acela de creator al categoriei de vinuri superpremium din România.

—-Vânzarea sticlelor din vinotecă este una personalizată și cu garanții – fiecare cumpărător va primi la livrare o scrisoare de autenticitate și conformitate, după ce loturile au fost în prealabil verificate de specialiștii cramei, retoaletate, redopuite și completate cu vin din aceiași ani, acolo unde a fost cazul.

—-Recent, publicația Wine Advocate Robert Parker a acordat 93 de puncte pentru Soare 2017 (o premieră pentru un vin din România) și un interval estimativ de consum până în 2037; în același timp, UniQ, un vin din Cabernet Sauvignon 2013, Merlot 2016 și Negru de Drăgășani 2017, a obținut 92 puncte și un interval de consum până în 2033. Și alte vinuri Vinarte au primit punctaje onorante cu acest prilej, ca și în trecut.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *