Vinuri oltenesti la Gala Superblog

Scris la 25 decembrie 2016 in Povesti despre vin | 2 comentarii

—-Invitat de neobositul meu amic craiovean Daniel Botea, am participat la Gala Superblog din 10 decembrie de la Hotel Arc de Triomphe pentru a prezenta cateva vinuri oltenesti in asociere cu branzeturi Delaco propuse de Alin Santimbrean.
—-Lume multa vesela, sponsori cata frunza si iarba, emotii, discursuri, poze, bloggeri de toate genurile, clasamente, si un intreg contingent de scriitori pe net din Oltenia.

—-Dupa decernarea premiilor, la care se cuvine sa amintesc podiumul
1. Eugen Zavoianu;
2. Olimpia Sapunaru;
3. Oana Grozavu, am facut tandem cu Alin si-am inceput degustarea celor 6 vinuri in paralel cu prezentarea de branzeturi, dupa ce-am urmarit un scurt episod din Vinosfera lui Cosmin Tudoran.

—-Le trec pe scurt in revista, dar, in cele din urma, am sa ma opresc la unul din ele, pentru ca nu-l degustasem niciodata: Roze 2015 Avincis, Print Mircea – Vinarte, Cabernet Sauvignon si Merlot – Corcova, Negru de Dragasani 2013 – Avincis, Soare – Vinarte si Dessert de la Corvova la final.

—-Vinul cu care nu ma intalnisem niciodata si care a fost surprinzator pentru mine este Cabernet Sauvignon si Merlot de la Corcova. La Gală le deschisesem cu ceva timp inainte de degustare, dar vinul dadea semene ca ar fi fost bine sa mai fi luat ceva aer. Ulterior l-am cumparat si l-am luat la intrebari acasa, avand timp suficeint sa-l aerez in ziua de Craciun, unde si asocierea a fost pe deplin carnoasa. Culoarea rubinie, relativ intense, avea sa anunte un vin cu nas imbietor, plin de arome ale fructelor rosii si negre de padure. Totusi, avea iz de condimente si ceva ciocolata, si numai intorcand sticla catre contraeticheta vezi ca are si un adaos de syrah… probabil in proportie mica. Oricum, plusul de syrah ii face bine, pentru ca-l simti si in gust.
—-Un vin sec, destul de robust cu iz frantuzit, plin, cu tanini din ce in ce mai rotunzi, aciditate medie, alcool așezat bine (13,5%) si cu restul potential de invechire. L-am savurat cu placere alaturi de o generoasa pulpă de porc la cuptor, la care mirodeniile se completau bine cu caracteristicile vinului.  7/8 papioane acum.

—-Va doresc iarnă blândă și Vinuri bune!

—-RaSto

2 comentarii

  1. Hai noroc si ceasul bun ca la Craciun!

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *